crisi a caracas

Qui és Óscar Pérez, el policia veneçolà que s'ha alçat en armes contra Maduro

L'agent que va atacar les seus del Suprem i d'Interior és inspector de la policia científica, pilot, paracaigudista, bus de combat i actor

v

v

1
Es llegeix en minuts

El policia veneçolà que va atacar les seus del Tribunal Suprem i del Ministeri de l'Interior a Caracas a bord d'un helicòpter robat és Óscar Pérez, inspector de la policia científica, pilot, paracaigudista, bus de combat i actor. El Govern del president Nicolás Maduro l'acusa d'haver-se "alçat en armes", de protagonitzar un "atac terrorista" i de tenir vincles amb la CIA i amb l'ambaixada de EUA a Caracas.

Pérez és l'únic dels uniformats que va voler donar la cara d'un grup que va agafar un helicòpter, va volar a la seu del Ministeri de l'Interior i va disparar 15 trets sobre una festa amb uns 80 convidats. Després es van dirigir al Tribunal Suprem de Justícia, on a més de disparar van llançar almenys quatre granades.

Segons la versió del Govern de Veneçuela, això és el que van fer després de publicar a les xarxes socials la seva "proclama colpista". En el vídeo difós, Pérez és l'únic que no es tapa la cara amb un passamuntanyes.

Mitjans veneçolans ressalten que Pérez és un agent altament entrenat, integrant de la Brigada d'Accions Especials (BAE) i que va ser cap d'operacions de la Divisió Aèria del cos policial. Vídeos compartits per Pérez al seu compte d'Instagram mostren les diferents accions que va realitzar i les armes de gran calibre que va tenir assignades.

FILM SOBRE UN SEGREST

Notícies relacionades

Pérez va guanyar un cert reconeixement a Veneçuela per una altra faceta de la seva vida, ja que va fer una incursió en el cine. El 2015, va ser actor en la pel·lícula veneçolana 'Muerte suspendida', film que tracta sobre un segrest i com policies d'elit acaben per rescatar la víctima.

La cinta està basada en les activitats del Cos d'Investigacions Científiques, Penals i Criminals (CICPC), al qual pertany l'helicòpter robat pel policia, i amb motiu de la seva promoció, Pérez va concedir entrevistes a diversos mitjans locals. Una d'elles va ser al diari 'Panorama', on va declarar: "Soc pilot d'helicòpter, bus de combat i paracaigudista lliure. També soc pare, company i actor (...) Soc un home que surt al carrer sense saber si tornarà a casa perquè la mort forma part de la revolució".