IRREGULARITATS

Més de 600 edificis al Regne Unit tenen un revestiment com el de la torre Grenfell

Les autoritats prendran mesures perquè els immobles amb polietilè, molt inflamable i prohibit en molts països, siguin segurs

jgblanco38881947 fa010   londres  r  unido   14 6 2017   aspecto del incendio170614083210

jgblanco38881947 fa010 londres r unido 14 6 2017 aspecto del incendio170614083210 / FACUNDO ARRIZABALAGA

1
Es llegeix en minuts

Se sabia que passaria una cosa així. Al bloc hi havia un incident rere un altre. Vam tenir fins i tot fuites de gas. Si no fos pel meu veí que em va avisar, no seria aquí”, va explicar Aayla Moses poc després de l'incendi que va arrasar la torre Grenfell dimecres passat a Londres. “Les flames van pujar ràpidament. En menys de mitja hora havien arribat a totes les plantes pel costat esquerre”, va explicar la dona de color d'uns 50 anys que vivia a l'edifici.

El revestiment de la torre va ser realitzat amb un material suposadament prohibit al Regne Unit, el polietilè, segons va afirmar aquest diumenge el ministre britànic d'Economia, Philip Hammond. Malgrat això, 600 edificis més a tot Anglaterra tenen un revestiment semblant al plàstic altament inflamable amb què estava cobert l'edifici incendiat de Londres, segons ha informat aquest dijous el Govern de Theresa May. 

PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL

L'elevada xifra d'edificis en condicions similars ha sigut divulgada poc després que la primera ministra britànica, Theresa May, hagi declarat aquest dijous al Parlament que els inspectors del Govern han localitzat pisos de protecció oficial amb un revestiment semblant al de la torre Grenfell que tenia polietilè, un material molt inflamable.

Després de saber-se la notícia, una portaveu del 10 de Downing Street ha assegurat que és un "assumpte d'urgència" comunicar aquesta situació als residents. A la Cambra dels comuns, May ha assenyalat que després que els inspectors hagin localitzat més pisos amb un revestiment semblant, les autoritats prendran mesures perquè aquests immobles siguin segurs.

DURES CRÍTIQUES A MAY

La primera ministra britànica ha assegurat que, diàriament, uns 100 edificis són revisats al Regne Unit i que tots els ajuntaments britànics treballen amb els serveis de bombers locals per garantir la seguretat dels habitatges. El líder de l'oposició laborista, Jeremy Corbyn, ha qualificat la tragèdia d'"atroç" i ha recalcat que "cadascuna de les morts s'haurien hagut d'evitar i s'hauria pogut".

Notícies relacionades

El conseller delegat de l'ajuntament londinenc de Kensingon & Chelsea (al qual pertany la torre incendiada de Grenfell), Nicholas Holgate, ha anunciat que dimiteix després de les crítiques rebudes pel retard en l'atenció de la situació dels damnificats pel devastador incendi, igual que May, que també ha demanat disculpes al Parlament pels errors en l'atenció. 

En canvi, la Reina d'Anglaterra, Isabel II, acompanyada pel príncep Guillem va visitar, poc després de la tragèdia en què van perdre la vida almenys 79 persones, un dels centres esportius on hi havia famílies de les víctimes, amb qui va estar conversant.