Els afectats per l'incendi de la torre a Londres seran reallotjats en un bloc de luxe

Les famílies que vivien a l'immoble es van quedar sense llar i van haver de sortir de casa sense res

 

 

1
Es llegeix en minuts

Els afectats per l'incendi del 14 d'aquest mes a la torre Grenfell de Londres, on almenys 79 persones van morir o estan desaparegudes, seran reallotjats en un bloc de vivendes de luxe pròxim al lloc del sinistre, segons ha anunciat aquest dilluns el Govern britànic.

El ministre per a les Comunitats, Sajid Javid, ha revelat que els supervivents de la tragèdia, que va tenir lloc al barri de North Kensington, a l'oest de la ciutat, seran reubicats en 68 apartaments d'un i dos dormitoris al cor de Kensington High Street, una de les zones més benestants de la capital.

MATERIAL INFLAMABLE

Les propietats adquirides per l'Executiu britànic, que formen part del que es considera "vivenda social de nova construcció", s'ubiquen en una àrea on els preus dels pisos oscil·len entre 1,5 milions de lliures i 8,5 milions de lliures (entre 1,3 i 9,6 milions d'euros) i ara passaran a acollir els afectats per l'incendi.

Les famílies que vivien a l'immoble de 24 plantes i 120 pisos es van quedar sense llar i van haver de sortir de casa sense res per poder escapar-se ja fa una setmana, sense que se sàpiga encara quina va ser la causa del foc. De moment se sap que el material utilitzat en el revestiment de l'edifici, denominat polietilè, està prohibit a Europa i al Regne Unit perquè és altament inflamable.

REALLOTJAMENT PERMANENT

Notícies relacionades

El departament per a Comunitats i Govern Local espera que "aquestes noves propietats s'ofereixin com una de les opcions per reallotjar, de manera permanent, els residents de la Torre Grenfell", que ara comptaran amb un servei de conserge 24 hores i una sala de cine privada.

L'anunci arriba enmig de les crítiques procedents de diversos sectors a la resposta donada per l'Executiu de la primera ministra, Theresa May, a la tragèdia. Durant l'anunci, el departament per a Comunitats i Govern Local ha revelat que el Govern ha disposat fons addicionals perquè els pisos estiguin disponibles a finals de juliol.