FRANÇA

Nou escàndol al voltant de la dona de Fillon

'Le Canard Enchainé' revela que l'esposa del candidat va treballar en un ministeri el 1980

fillon-afp-thierry-zoccolan

fillon-afp-thierry-zoccolan / THIERRY ZOCCOLAN (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN / PARÍS

François Fillon ha decidit «no dir mai una paraula» sobre els assumptes judicials que enverinen la seva campanya electoral per no alimentar «el culebró de la calúmnia i les revelacions destil·lades pels serveis de l’Estat». El candidat conservador a la presidència francesa intenta amb aquesta estratègia posar sordina a les múltiples sospites de corrupció que minen les seves aspiracions a conquistar l’Elisi.

L’última revelació la va fer aquest dimecres Le Canard Enchainé, la publicació que va destapar l’escàndol de les suposades feines fictícies de la seva dona, Penelope, i dos dels seus fills, contractats durant anys com a assistents parlamentaris sense que hi hagi proves concloents que la feina fos real. Segons el setmanari, la dona de l’ex primer ministre va començar el 1980 a percebre un salari de l’Assemblea Nacional.

Notícies relacionades

En aquella època Fillon era cap de gabinet del ministre de Defensa, Joël Le Theule, i va aconseguir que Penelope Clarke, que llavors era la seva nòvia, obtingués un lloc de treball com a col·labo­radora en un ministeri parisenc. El seu sou: 6.000 francs bruts al mes, uns 900 euros actuals, tres cops més que el salari mínim de l’època. La seva feina va durar 15 mesos, fins a l’arribada al poder dels socialistes, el maig de 1981.

L’entorn del candidat ho nega, però l’ambient als Republicans és elèctric tenint en compte les poques possibilitats que Fillon passi la primera ronda.