TERROR A LA CAPITAL SUECA

Trobat material explosiu en el camió de l'atemptat d'Estocolm

La policia confirma que un uzbek de 39 anys, afí a l'Estat islàmic i ja detingut, és el conductor del vehicle que va atropellar i matar 4 persones

DMCF01. Stockholm (Sweden), 08/04/2017.- Tow trucks move the beer truck that crashed into the Ahlens department store after plowing down Drottninggatan Street in central Stockholm, Sweden, 08 April 2017. Four people were killed and 15 injured in the suspected terror attack. (Atentado, Estocolmo, Suecia) EFE/EPA/MAJA SUSLIN SWEDEN OUT (Atentado, Estocolmo, Suecia) EFE/EPA/MAJA SUSLIN SWEDEN OUT

DMCF01. Stockholm (Sweden), 08/04/2017.- Tow trucks move the beer truck that crashed into the Ahlens department store after plowing down Drottninggatan Street in central Stockholm, Sweden, 08 April 2017. Four people were killed and 15 injured in the suspected terror attack. (Atentado, Estocolmo, Suecia) EFE/EPA/MAJA SUSLIN SWEDEN OUT (Atentado, Estocolmo, Suecia) EFE/EPA/MAJA SUSLIN SWEDEN OUT / MAJA SUSLIN (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La policia sueca ha informat aquest dissabte que ha trobat material explosiu en el camió amb el qual un ciutadà uzbek de 39 anys, ja detingut, va atropellar i va matar quatre persones, i en va deixar ferides15, en un carrer de vianants del centre d'Estocolm, segons ha assegurat el portaveu de la policia d'Estocolm Lars Byström a la televisió pública SVT.

Segons el diari 'Aftonbladet', el sospitós de conduir el camió s'assembla a l'individu de les imatges difoses per la policia, i havia mostrat simpatia pel Estat Islàmic (EI) a les xarxes socials, unes informacions que la policia no ha confirmat.

El rotatiu afegeix que l'individu s'ha confessat culpable i que, en el moment del seu arrest a Märsta, al nord d'Estocolm, tenia restes de vidres a la seva roba i un passamuntanyes.

UN SOL DETINGUT

El portaveu policial Byström ha evitat donar més detalls sobre l'avanç de les investigacions del primer atac terrorista a Suècia des del 2010, però ha negat que s'hagués practicat un segon arrest, tal com havien apuntat diversos mitjans locals. A més, ha indicat que parts del centre d'Estocolm seguiran acordonades aquest dissabte mentre segueix la investigació.

Prèviament, la Fiscalia sueca ha informat que havia presentat càrrecs per un presumpte delicte de terrorisme contra l'arrestat. En un comunicat ha explicat que cap a les 2 de la matinada havia "detingut una persona sospitosa de delicte terrorista per assassinat".

Les autoritats sanitàries regionals han informat aquest dissabte que nou dels ferits han sigut donats d'alta i que entre els que encara estan ingressats hi ha un nen.

VEHICLE ROBAT

El camió, un vehicle de repartiment robat abans de l'atemptat, ha sigut remolcat aquesta matinada per ser analitzat pels tècnics.

Notícies relacionades

Suècia ha decidit reforçar els controls fronterers durant 10 dies prorrogables per impedir que "l'autor i eventuals col·laboradors puguin abandonar el país", segons ha declarat a la televisió pública el ministre d'Interior suec, Anders Ygeman.

El primer ministre suec, Stefan Löfven, va parlar divendres d'"atac al cor" d'Estocolm i va assegurar que el país no es doblegarà davant "assassins abominables".