Els antecedents: ja són cinc atropellaments a Europa

A Niça van morir 84 persones quan un camió va envestir la multitud concentrada al passeig Marítim

 

  / AFP / JOEL FORD

1
Es llegeix en minuts

Aquest divendres, Estocolm. Fa dues setmanes, Londres i Anvers. Per Nadal, Berlín. A l'estiu, Niça. Els atemptats mitjançant l'atropellament s'estenen per Europa.

Niça

El 14 de juliol del 2016, almenys 84 persones moren i més d'un centenar resulten ferides quan un camió conduït pel ciutadà tunisià Mohamed Lahouaiej Bouhlel envesteix la multitud congregada al passeig Marítim de Niça per celebrar la Festa Nacional de França. El conductor va ser abatut per la Policia.

Berlín

El 19 de desembre del 2016, 12 persones moren en un mercat nadalenc a Berlín, atropellades per un camió conduït deliberadament contra la multitud. A més, hi va haver desenes de ferits, entre ells un ciutadà espanyol.

Londres

Notícies relacionades

El 22 de març, un ciutadà britànic -convertit a l'islam- mata cinc persones -quatre vianants i un policia- i causa 31 ferits abans de ser abatut per la Policia. El conductor va atropellar desenes de vianants al pont de Westminster abans d'estavellar el seu tot terreny contra el recinte del Parlament.

Anvers

El 23 de març, un home d'origen francès va ser detingut després d'irrompre a gran velocitat amb el seu vehicle en un bulevard de vianants d'Anvers (Bèlgica). No hi va haver víctimes. Al maleter del cotxe hi portava armes blanques, una escopeta antiavalots i un bidó "amb contingut indeterminat", segons les autoritats.