"Som aquí perquè és possible que sigui el pròxim president"

Macron omple un estadi de gent jove i de molts electors que mai havien anat abans a un míting

monmartinez37168588 presidential candidate emmanuel macron gestures as he speaks170204220913

monmartinez37168588 presidential candidate emmanuel macron gestures as he speaks170204220913 / Michel Euler

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Amb una samarreta blanca amb el nom del líder i una credencial penjada al coll (helper, es pot llegir), Marie Christine s’esforça a buscar lloc a la grada a l’últim grup de joves que acaba d’entrar al Palau d’Esports de Lió. Aquesta funcionària jubilada de 65 anys, filla d’un anarquista espanyol, forma part dels 450 voluntaris repartits pel recinte en el qual, després de fer una llarga cua, la gent espera Emmanuel Macron. «Ha entès perfectament que els partits polítics són presons i ha tingut el valor de sortir del Govern. A més a més, té una imatge de puresa», explica Marie Christine, que es confessa d’esquerres.

    Per Marianne, una empresària de 46 anys que assisteix per primera vegada a un míting, el líder d’En Marxa aporta «una mica de saba nova» i ofereix un futur als joves. A més a més, sosté, «no s’atura en les idees de l’esquerra i la dreta». «Ara que Fillon ho té difícil, tot està obert. És possible que Macron sigui el pròxim president, per això estem aquí», afegeix.

A l’espera del programa

Notícies relacionades

Per curiositat, i per veure si Macron desgrana el seu programa, Naomi ha anat a l’estadi amb dues amigues. Estudiant de Ciències Polítiques, aquesta noia de 23 anys vol saber «el que hi ha darrere d’aquesta imatge d’urbanita i bohemi burgès d’esquerres» i confia que incorpori l’ecologia als seus postulats, com ha fet el candidat socialista, Benoît Hamon, a qui no veu finalista en la carrera presidencial.

    A prop de les tres joves acaba d’asseure’s Laurent, empresari del sector immobiliari de 49 anys i militant d’En Marxa des de fa tres mesos. «M’hi vaig apuntar perquè vull passar a una altra cosa. El paisatge polític francès no ha evolucionat en 30 anys i la gent té ganes de veure cares noves, alguna cosa fresca. A més, Macron vol donar un nou enfocament a la política, on la societat civil tingui més participació», argumenta Laurent. «Té un perfil híbrid, federa l’esquerra i la dreta i això està bé perquè aquesta divisió està obsoleta», afegeix mentre les grades es tenyeixen de groc, rosa i gris, el color de les samarretes que l’organització ha repartit.