El Constitucional alemany imposa a les nenes musulmanes l'obligació d'anar a les classes de natació

L'alt tribunal tomba la petició d'uns pares d'eximir la seva filla perquè consideren que el banyador i el 'burquini' violen les normes sobre vestimenta de l'islam

undefined1439406 turkish schoolgirls wearing  headscarves take part in a less161208101158

undefined1439406 turkish schoolgirls wearing headscarves take part in a less161208101158 / JOERG SARBACH

1
Es llegeix en minuts

Les nenes musulmanes estan obligades a anar a les classes de natació a les escoles d'Alemanya, igual que la resta de les seves companyes. Així ho ha decretat el Tribunal Constitucional d'aquest país arran d'un cas sobre la vestimenta islàmica.

Els pares d'una nena musulmana d'11 anys van anar als tribunals perquè eximissin la seva filla de participar en les classes de natació, esgrimint que el banyador i fins i tot el 'burquini' violen les normes sobre vestimenta de l'islam.

La nena va arribar a declarar que obligar-la a vestir aquesta peça de roba era com obligar-la a lluir les seves vergonyes, cosa que, va recalcar, anava contra els preceptes alcorànics. No obstant, els tribunals alemanys i, en última instància, el Constitucional, han rebutjat aquest argument.

DEBAT PÚBLIC

Notícies relacionades

Alemanya està immersa en un debat sobre la presència pública dels elements religiosos en la societat, especialment de l'islam, ara que el país ha rebut més d'un milió de refugiats, la majoria d'ells musulmans.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, que ha defensat la seva política de portes obertes als sol·licitants d'asil, ha proposat aquesta setmana prohibir la modalitat de vel islàmic que cobreix completament la cara.