CARRERA A LA CASA BLANCA

Els moments clau del debat Clinton-Trump, en vídeo

El magnat diu "fastigosa" a la seva rival, que li respon qualificant-lo de "titella" de Putin

Moment en què Trump es nega a dir si acceptarà una derrota electoral. / periodico

2
Es llegeix en minuts
Antonio Baquero
Antonio Baquero

Periodista

ver +

El tercer i últim debat entre la candidata demòcrata, Hillary Clinton, i el seu rival republicà, Donald Trump, ha deixat diversos moments d'impacte, especialment quan el magnat novaiorquès s'ha negat a dir si acceptaria una derrota.

RECONÈIXER LA DERROTA

Moment en què Trump es nega a dir si acceptarà una derrota electoral. / periodico

El moment més rellevant del debat s'ha produït quan el moderador, Chris Wallace, li ha preguntat a Trump si acceptarà el resultat de les eleccions. El candidat republicà ha respost: "T'ho diré quan arribi el moment". “Chris, deixa'm que respongui”, ha replicat Hillary Clinton. “Això és esgarrifós”.

Des de fa setmanes, Trump alimenta la teoria que les eleccions estan pactades per endavant a favor de Clinton.

"QUINA DONA MÉS FASTIGOSA"

Encara que durant el debat ha assegurat que ningú respectava les dones més que ell, Trumo s'ha tornat a mostrar molt ofensiu amb Clinton. De fet, quan la candidata estava enumerant les pujades d'impostos a les classes més acomodades, el magnat l'ha interromput dient: "¡Quina dona tan fastigosa!".

CLINTON ACUSA EL KREMLIN D'ESPIONATGE

Passada la primera mitja hora del debat, la candidata Clinton ha llançat una diatriba contra les interferències de Rússia en la campanya electoral assegurant: "Mai abans havíem tingut un país estranger intentant interferir en la nostra elecció. Hi ha 17 agències d'intel·ligència, civils i militars, que han conclòs que aquest espionatge i aquests ciberatacs provenen dels més alts nivells del Kremlin i que estan dissenyats per influenciar les nostres eleccion".

"TITELLA DE PUTIN"

El magnat respon a aquestes afirmacions exculpant Rússia de l'espionatge i assegurant que Clinton "no en té ni idea" d'on vénen aquests atacs. Trump afegeix que Putin "no respecta aquesta dona i no respecta el nostre president". A això ha respost immediatament la candidata republicana: "Això és perquè prefereix tenir un titella com a president dels EUA". El candidat republicà s'enerva i acusa Clinton de ser ella el titella.

LES DONES I EL MAGNAT

Notícies relacionades

Durant el debat, Clinton ha tornat a acusar durament Trump per la seva conducta amb les dones i l'ha acusat de menysprear-les per sistema. "L'hem sentit parlar del que els fa a les dones. Després hem vist dones que han denunciat que els ha fet això. I Trump després respon en els seus mítings dient que això no pot ser cert perquè aquestes dones no eren prou atractives". "Jo no he dit això", ha contestat el republicà. Però la demòcrata ha continuat: "Donald creu que empetitir les dones el fa més gran".

"NINGÚ RESPECTA LES DONES MÉS QUE JO"

El candidat republicà s'ha defensat d'aquests atacs per la seva conducta amb les dones assenyalant en diverses ocasions: "Ningú respecta les dones més que jo".