LA CARRERA CAP A LA CASA BLANCA

Així serà el tercer i últim debat presidencial entre Clinton i Trump

És l'oportunitat final per convèncer els electors nord-americans en una trobada que serà emesa per tots els grans mitjans del país

Durarà 90 minuts, dividits en sis blocs amb temes específics

LAS VEGAS, NV - OCTOBER 19: Democratic presidential nominee former Secretary of State Hillary Clinton walks off stage as Republican presidential nominee Donald Trump looks on during the third U.S. presidential debate at the Thomas & Mack Center on October 19, 2016 in Las Vegas, Nevada. Tonight is the final debate ahead of Election Day on November 8.   Chip Somodevilla/Getty Images/AFP

LAS VEGAS, NV - OCTOBER 19: Democratic presidential nominee former Secretary of State Hillary Clinton walks off stage as Republican presidential nominee Donald Trump looks on during the third U.S. presidential debate at the Thomas & Mack Center on October 19, 2016 in Las Vegas, Nevada. Tonight is the final debate ahead of Election Day on November 8. Chip Somodevilla/Getty Images/AFP / CHIP SOMODEVILLA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Els candidats a la Casa Blanca, Hillary Clinton i Donald Trump, debatran aquesta matinada, per tercera i última vegada en la campanya presidencial americana.

El debat se celebrarà a la Universitat de Nevada a la ciutat de Las Vegas. Començarà a les sis de la tarda, horari local (dijous cap a les tres hores de la matinada a Espanya) i està previst que duri al voltant de 90 minuts.

FORMAT

El format serà molt semblant al primer debat celebrat l'últim 26 de setembre, a la Universitat de Hofstra als afores de Nova York. Els dos candidats estaran drets al plató i darrere d'un faristol. Diferent del que va passar, per exemple, en el tercer debat entre Mitt Romney i Barack Obama del 2012, quan els aleshores candidats van debatre de costat i asseguts en una taula.

TEMES

El debat estarà dividit en sis blocs de 15 minuts cadascun, dedicats als següents temes: el deute públic americà i els programes socials, la immigració, l'economia, el Tribunal Suprem, els principals desafiaments de la política exterior (de cara a qüestions com la guerra a Síria i les relacions amb Rússia) i sobre el nivell de preparació de cada candidat per exercir les funcions presidencials.

EL MODERADOR

El periodista expert en política Chris Wallace serà el moderador d'aquest últim debat presidencial. Ha sigut Wallace qui ha seleccionat els sis temes que seran debatuts. Es tracta del nom de més pes de la ‘Fox News’, una de les principals cadenes de televisió del país i també la més vista pels votants del Partit Republicà.

Encara que Wallace ja ha demostrat durant aquesta campanya la seva disposició de no ser complaent amb Trump, no hi ha dubtes que Clinton no ha d'esperar cap concessió per part del moderador.

EMISSIÓ

El debat serà emès per tots els grans mitjans dels EUA, tant per antena com per internet. Es podrà veure per CNN, CBS, Fox News, ABC, NBC, per exemple. A Espanya, es podrà veure doblat al castellà al Canal 24 horas de Televisió Espanyola.

Notícies relacionades

També es podrà acompanyar el debat per Twitter i Facebook. A més, Youtube està reforçant la capacitat de la xarxa per al gran flux que s'espera en la retransmissió en directe per ‘streaming’ (www.youtube.com/live)

AUDIÈNCIA

Perquè sigui el debat més vist d'aquestes presidencials, aquest tercer i últim cara a cara entre els candidats haurà de batre la marca de 84 milions d'espectadors que va tenir el primer debat el 26 de setembre. El segon debat, celebrat el 9 d'octubre, només va arribar a 66,5 milions d'espectadors.