LA CRISI DELS REFUGIATS

Itàlia xifra en 6.500 els rescatats al Mediterrani en un sol dia

L'oenagé Proactiva Open Arms denuncia que es tracta d'una xifra "històrica"

Crònica de la jornada al Mediterrani de Proactiva Open Arms, el 29 d’agost. / PROACTIVA OPEN ARMS

1
Es llegeix en minuts
Javier Triana
Javier Triana

Periodista

ver +

La Guàrdia Costanera d'Itàlia ha calculat el nombre d'immigrants rescatats al canal de Sicília, al sud del país i davant de les costes de Tunísia Líbia, en 6.500, si bé en un principi s'ha parlat del rescat de més de 3.000 persones al Mediterrani, en una operació portada a terme amb la col·laboració de vaixells de les organitzacions no governamentals Proactiva Open Arms i Metges sense Fronteres (MSF).

Els guardacostes italians han assenyalat al seu compte de Twitter que han coordinat 40 operacions de rescat i que les oenagés han salvat uns 6.500 migrants.

En un vídeo publicat per Proactiva Open Arms, que ha assenyalat que la xifra de rescatats és "desgraciadament històrica", es pot veure desenes de migrants aplaudint davant l'arribada dels vaixells i llançant-se al mar per nedar cap a ells.

Aquesta oenagé ha destacat "la vergonya que haurien de sentir els Estats al veure com la humanitat s'enfonsa al fons d'aquest mar convertit en cementiri".

RESCATATS DOS BESSONS

Notícies relacionades

Per la seva banda, MSF ha afirmat que el seu vaixell 'Dignity 1' ha participat en les tasques, i ha apuntat que entre els rescatats hi ha dos germans bessons de cinc anys.

Dels més de 3.000 immigrants que han mort des de començament d'any intentant travessar el Mediterrani cap a Europa, el 75% va perdre la vida intentant arribar a Itàlia des del nord de l'Àfrica, principalment des de Líbia, segons les dades de l'Organització Internacional de les Migracions (OIM).