Coneix els 'àngels de dues rodes', motoristes d'enduro que assisteixen les víctimes que han quedat aïllades pel terratrèmol

Un grup d'individus recorren les muntanyes de la zona afectada buscant ferits i portant menjar i medecines

Motoristes d’enduro ajuden a localitzar víctimes a les zones que han quedat aïllades pel terratrèmol. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Les iniciatives per col·laborar amb les tasques de rescat de víctimes del terratrèmol s'han multiplicat les últimes hores. Així, des del Vaticà, el papa Francesc ha disposat que sis agents de la Gendarmeria, la policia vaticana, vagin a les zones afectades pel terratrèmol. Els gendarmes s'uniran als sis bombers vaticans que ahir van sortir cap al centre d'Itàlia per col·laborar amb la Protecció Civil en la recerca de persones entre la runa i en l'assistència als ferits, ha informat l'oficina de premsa de la Santa Seu.

Els agents de la Gendarmeria arribaran a Amatrice, una de les localitats més afectades pels danys materials i amb rop de 200 morts, per col·laborar amb la Policia italiana en la seguretat de la localitat i evitar possibles robatoris a les cases abandonades pels seus propietaris arran del sisme.

Però no són els únics. Un grup de motoristes de motocròs estan recorrent els emplaçaments més recòndits de la zona afectada per ajudar a localitzar aquelles persones que vivien en cases aïllades amb camins d'accés que han quedat intransitables arran del sisme. 

A la zona, a aquests motoristes ja se'ls anomena els 'ángels de dues rodes', ja que arriben a llocs on cap altre equip de rescat és capaç d'accedir. Carreguen queviures i medicaments. Aquest dijous al matí, tres dels motoristes observaven un mapa militar de la zona per decidir els pròxims moviments. "Vosaltres recorreu aquesta zona. Si hi ha problemes o persones necessitades, aviseu", comenta Mario Menicocci, el coordinador del grup.

UN VEHICLE IMPARABLE

Notícies relacionades

Ugo de Filosa, un dels membres, explica que les últimes hores han portat menjar a un avi que estava en una casa aïllada i que la Creu Roja li ha demanat que porti unes medecines urgentment a una altra vivenda.

En realitat, Menicocci va muntar aquesta iniciativa ja fa 15 anys. "És que era clar. Les motos són imparables, per això se les ha de posar al servei d'una bona causa", diu. "Quan el trànsit està interromput, nosaltres aconseguim passar. Que hi ha un esvoranc a la carretera, hi passem pel costat. Que ha caigut un pont, doncs travessem el riu si no és gaire profund", explica orgullós, i recorda: "Ja hem participat en diverses operacions d'ajuda, incloent-hi el terratrèmol de L'Aquila".