Boko Haram fa públic un vídeo amb les nenes nigerianes segrestades fa dos anys

El grup islamista assegura que algunes de les menors s'han casat i altres han mort pels bombardejos de l'Exèrcit

jjubierre35113320 el domingo 14 de agosto  boko haram ha dado a conocer un nue160814172811

jjubierre35113320 el domingo 14 de agosto boko haram ha dado a conocer un nue160814172811 / TUDELA MONICA

1
Es llegeix en minuts

El grup de Nigèria Boko Haram, que ha jurat lleialtat a l’Estat Islàmic, ha publicat un vídeo en què mostra plans de dotzenes de nenes segrestades fa dos anys i assegura que moltes d’elles han mort en atacs aeris. Algunes van aconseguir escapar-se però dos centenars encara estan en mans de la insurgència.

Boko Haram –grup insurgent nascut fa set anys que pretén instaurar un estat islàmic al nord del país– va segrestar més de 270 noies a l’escola de Chibok, al nord-est de Nigèria, l’abril del 2014. En la seva particular croada, han perdut la vida 15.000 persones i més de dos milions han hagut de deixar les seves llars.

MISSATGE DELS CAPTORS

En el vídeo publicat a les xarxes socials, al qual ha tingut accés Reuters, un home emmascarat apareix ubicat darrere de dotzenes de noies. «Volem enviar aquest missatge, en primer lloc, als pares d’aquestes nenes per fer-los saber que algunes d’elles encara estan amb nosaltres i, en segon lloc, per dir-los que li haurien de dir al Govern de Nigèria que deixi en llibertat, de forma immediata, els nostres germans presos», afirma el militant a la gravació. Els pares de les menors segrestades han acusat el grup d’obligar algunes de les nenes a casar-se en contra de la seva voluntat.

Notícies relacionades

El ministre d’Informació, Lai Mohammed, ha assegurat en una declaració que el Govern està fent tot el que està a la seva mà per alliberar les nenes. «No és la primera vegada que mantenim un contacte com aquest però ens volem assegurar que aquestes persones amb les quals estem en contacte són les que diuen que són», ha afegit.

El portaveu de l’Exèrcit, Rabe Abu-Bakr, va ser preguntat sobre si els militars havien ferit les nenes al bombardejar la insurgència de Boko Haram i va contestar que, tot i que encara estan estudiant les imatges, considera que hi ha més possibilitats que les nenes morissin per altres causes que pels bombardejos de l’Exèrcit