LA CURSA CAP A LA CASA BLANCA

Creix la indignació amb Trump per haver atacat els pares d'un soldat musulmà mort a l'Iraq

El candidat republicà va carregar contra la mare perquè no va prendre la paraula a la convenció demòcrata quan la parella va recordar el seu fill

El pare d’un soldat musulmà nord-americà mort a l’Iraq diu a Trump: Vostè no ha sacrificat res. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Donald Trump ha demostrat una vegada rere l’altra que és el candidat de tefló, resistent a les crítiques, però ara ha creat una onada d’indignació per haver criticat Khizr i Ghazala Khan, els pares d’un soldat musulmà mort a l’Iraq, i s’ha vist obligat a posar-se a la defensiva.

Khizr Khan va explicar la història del seu fill Humayun a la Convenció Demòcrata i, en un discurs memorable, va llançar un atac a Trump i a la seva proposta de vetar l’entrada de musulmans als Estats Units. «Vostè no ha sacrificat res ni ningú», va dir Khan, acompanyat per la seva dona.

Notícies relacionades

L’ovacionada intervenció es va fer viral i Trump hi va respondre atacant, suggerint que van escriure el discurs els demòcrates i qüestionant el paper de Ghazala Khan. «No tenia res per dir. Probablement, potser, no se li va permetre tenir res per dir», va declarar en una entrevista. La dona li va respondre explicant que no havia parlat perquè està devastada per la pèrdua del seu fill i ahir va publicar un article a The Washington Post. «Sense dir ni una paraula tot el món, tot Amèrica, va sentir el meu dolor», va escriure al text, en el qual va acusar Trump de ser «ignorant» al parlar de l’islam, i va insistir que «no sap res del verdader sacrifici» (Trump s’ha atribuït «molts sacrificis» al·ludint al fet que ha treballat «molt durament»).

Trump ha anat massa lluny fins i tot per a molts republicans com John Kasich, governador d’Ohio, que ha dit que només es pot parlar dels pares amb Estrella d’Or, la condecoració que es dóna als familiars de soldats morts en guerra, «amb honor i amb respecte». Però la seva defensa és continuar atacant. I encara que a Twitter va qualificar d’«heroi» el fill dels Khan, va recordar que va morir fa 12 anys i que ara «el tema és el terror radical islàmic». També va acusar Khan d’atacar-lo «amb acarnissament» i va afegir: «¿No se’m permet respondre? ¡Hillary va votar per la guerra de l’Iraq, no jo!».