AMB L'ARRIBADA DE LA CALOR

Rescatats més de 3.300 immigrants al Mediterrani durant el cap de setmana

La Guàrdia Costanera i la Marina italiana han explicat que les 25 barcasses i el vaixell provenien de la costa nord de Líbia

Imatges del rescat de part dels 3.300 immigrants rescatats a itàlia aquest cap de setmana.  / periodico

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Costanera i la Marina italiana han rescatat 3.300 immigrants en 26 embarcacions en aigües del Mediterrani durant el cap de setmana, segons ha explicat un portaveu de la Marina.

De les 26 embarcacions, 25 d'elles eren barcasses i l'altra un vaixell, totes elles plenes d'immigrants provinents de la costa nord de Líbia, tal com ha explicat la Guàrdia Costanera. 

UN CADÀVER

El portaveu de la Marina ha informat a més que s'ha recuperat el cadàver d'un home i que quatre persones més han hagut de ser traslladades en helicòpter per rebre atenció mèdica a l'illa de Lampedusa.

Des de començament d'any s'han recuperat 60.000 embarcacions que han sigut traslladades fins a les costes italianes, segons les dades publicades pel Ministeri de l'Interior italià i només divendres van ser rescatades 2.000 persones.

CADA VEGADA MÉS MIGRANTS

Notícies relacionades

Les condicions climàtiques milloren cada dia i animen més i més migrants i contrabandistes a intentar travessar el Mediterrani malgrat els perills que comporten les precàries travessies. 

Segons l'Organització Internacional per a les Migracions, més de 3.700 migrants van perdre la vida al Mediterrani l'any passat, i 2.809 més han perdut la vida des de començament del 2016, en comparació amb els 1.838 morts el primer semestre del 2015.