ATEMPTAT A BRUSSEL·LES

Els amics d'Abdeslam

La policia identifica el tercer sospitós com a Najim Laachraoui, l'ADN del qual va ser trobat a les vivendes dels terroristes que van actuar a París

los3malos

los3malos

1
Es llegeix en minuts

La policia belga ha identificat el fugitiu dels atacs de l'aeroport Zaventem de Brussel·les com a Najim Laachraoui, de 25 anys, i el relaciona directament amb Salah Abdeslam, el terrorista sospitós dels atemptats de París detingut pocs dies abans de l'atemptat de la capital belga. 

Amb aquesta última identificació, la policia belga ja ha posat nom als tres sospitosos captats a través de les càmeres de videovigilància de l'aeroport de Brussel·les. Segons la policia, els altres dos sospitosos eren germans i ja eren coneguts per la policia per altres crims com Khalid i Brahim El Bakraoui

JA ERA CONEGUT

Segons sembla, les autoritats ja buscaven Laachraoui des de dilluns, perquè segons la Fiscalia el seu ADN va ser trobat en vivendes utilitzades pels terroristes que van perpetrar els atemptats de París. Després de tornar de Síria, on va viatjar el febrer del 2013, el fugitiu va llogar una casa a aproximadament 70 quilòmetres al sud de Brussel·les per preparar els atacs a la capital francesa.

Notícies relacionades

Laachraoui era conegut fins ara per les forces de seguretat com a Soufiane Kayal, una identitat falsa amb què suposadament va llogar la vivenda on va planejar juntament amb Abdeslam els atemptats de París i la mateixa identitat amb què va ser detectat en un control a la frontera d'Hongria i Àustria el 9 de setembre, un viatge que es creu que va fer amb el ja detingut Salah Abdeslam. 

LLIGATS AMB PARIS

Després de conèixer-se les identitats dels terroristes suïcides i el fugitiu, la fiscalia ja relaciona els atacs a la capital belga amb els de París, ja que els tres sospitosos mantenien una estreta relació amb Abdeslam, segons la policia belga. Els dos atemptats se'ls ha atribuït l'Estat Islàmic. El cop a Brussel·les es va produir només quatre dies després de l'arrest del principal sospitós dels atemptats de la capital francesa, per la qual cosa se sospita que podrien haver sigut planejats com a venjança.