Nens cremats vius en un atac de Boko Haram a Nigèria

Els islamistes maten 86 persones al cremar vivendes i llançar granades en un poblat del nord del país

jgblanco32623029 a mother sits mourning the death of her husband af160131225406

jgblanco32623029 a mother sits mourning the death of her husband af160131225406 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

El terror que infligeixen els islamistes radicals de Boko Haram a la població nigeriana no té límit. Un supervivent amagat en un arbre ha relatat el seu esgarrifós testimoni de l'última massacre: nens plorant mentre eren cremats vius. Formaven part de les 85 persones mortes per l'atac dels islamistes a Dalori, un poble pròxim a la capital de l'estat de Borno, al nord de Nigèria.

Els gihadistes van irrompre al poble amb un comboi de cotxes tot terreny i motocicletes, des del qual van disparar indiscriminadament contra la població i van llançar granades. Hi van arribar per camins rurals, evitant els controls militars de la carretera principal.

Els gihadistes, que abans d'abandonar el poble van incendiar un gran nombre de vivendes, van aconseguir infiltrar durant l'atac tres dones suïcides que van detonar els seus explosius, segons va relatar el coronel Musthapa Anka al diari 'Nation'. 

També van intentar penetrar al campament militar que hi ha als afores de la població, però van ser repel·lits per les tropes després d'un intens tiroteig.

Aquest és el tercer atemptat que comet el grup terrorista en els últims cinc dies, en què han mort més d'un centenar de persones.

El primer es va produir dimecres passat a la localitat de Chibok, famosa pel segrest de 200 nenes fa dos anys i on en aquesta ocasió van morir almenys onze persones.

El segon es va produir divendres a la localitat de Gombi, també al nord, on van morir almenys vuit persones.

Notícies relacionades

L'estat de Borno, on s'ha registrat aquest últim atemptat, s'ha convertit en un dels principals objectius del grup gihadista.

El 2015Boko Haram, nom que significa en llengües locals "L'educació no islàmica és pecat", va matar més de 3.000 persones, malgrat haver perdut la majoria del territori que controlava a Nigèria i el Txad.