Desaparegut un jove barceloní al Brasil

icoy38369649 internacional   hugo ferrara  tormo desaparecido en brasil170510155748

icoy38369649 internacional hugo ferrara tormo desaparecido en brasil170510155748

2
Es llegeix en minuts
EDU SOTOS / RIO DE JANEIRO

L'Ambaixada d'Espanya a Brasília, la Policia Federal del Brasil i la divisió d'Interpol al país sud-americà investiguen la misteriosa desaparició del barceloní, Hugo Ferrara Tormo, de 28 anys, vist per última vegada el 18 de desembre en una estació d'autobusos de la capital, Brasília. El jove motxiller havia arribat a São Paulo una setmana abans amb la il·lusió de realitzar un viatge pels principals espais naturals del Brasil abans de dirigir-se a Xile.

Després de passar uns dies a la Chapada dels Veadeiros, a l'estat de Goiania, amb una amiga brasilera, Ferrara va emprendre el seu viatge cap al paradisíac Parc Nacional de la Chapada Diamantina, a l'estat de Bahia. Seria allà on hauria de reunir-se entre els dies 20 i 23 de desembre amb el seu amic finlandès, Kristian Helenius, per prosseguir el viatge de motxillers pel Brasil. 

Un alberg reservat al qual no va arribar mai

No obstant, el jove mai va arribar a la seva cita a la localitat de Lençois, Bahia, on fins i tot havia reservat en un alberg juvenil entre els dies 20 i 22 de desembre. Ningú sap si finalment Ferrara va arribar a embarcar-se a l'autobús que el portaria des de la capital del país al municipi de Seabra, a l'entrada occidental del parc. 

Pel que es va deduir de les converses de whatsapp que Hugo va mantenir amb Kristian entre el 18 i el 20 de desembre, el jove, amb molta experiència en viatges i senderisme, pretenia viatjar des de Seabra fins al Valle del Capao i, des d'allà, emprendre la llarga caminada de 20 quilòmetres fins a la localitat de Lençois a través del Parc Nacional de la Chapada Diamantina. Una ruta turística que, a causa de com és el terreny d'accidentat, s'acostuma a fer entre 2 i 3 dies.

“Hugo adorava la naturalesa i tenia molta experiència en viatges, fins i tot sabia orientar-se amb les estrelles i aquest tipus de coses. No era cap novell”, va explicar a EL PERIÓDICO el finlandès, Kristian Helenius. 

Una altra desaparició

Notícies relacionades

Paradoxalment, el cas d'Hugo Ferrara no seria l'únic investigat en aquests moment per la divisió d'Interpol a Bahia. El 25 de desembre, tot just una setmana després de la desaparició del català, el turista croat Sandro Pitcek de 38 anys, va desaparèixer en estranyes circumstàncies realitzant la mateixa ruta entre el Valle de Capao i la localitat de Lençois. El 2013, un turista francès va patir una caiguda de 12 metres en un dels congostos del parc resultant greument ferit i rescatat després d'esperar més de 24 hores a la intempèrie.

Per la seva part, després d'interposar oficialment la denúncia de desaparició, el 15 de gener a una Comissària dels Mossos a Barcelona, la família d'Hugo Ferrara va realitzar una crida a les xarxes socials a la comunitat espanyola al Brasil per ajudar a localitzar el jove. En conversa amb EL PERIÓDICO un familiar pròxim va expressar que de moment s'estan considerant totes les hipòtesis, encara que mantenen l'esperança que el silenci d'Hugo sigui per voluntat pròpia.