Obama, al Bataclan

El president nord-americà deixa unes flors en homenatge a les persones assassinades en aquesta sala de concerts en els atemptats del 13 de novembre

El president dels EUA, Barack Obama, ha anat al Bataclan a deixar unes flors en honor a les víctimes dels atemptats del 13 de novembre. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president nord-americàBarack Obama, acompanyat del cap de l'Estat francès, François Hollande, ha anat aquesta matinada a la sala d'espectacles de Bataclan, un dels escenaris dels atemptats de París del dia 13, per rendir homenatge a les víctimes.

A Hollande i Obama, que havia arribat a París poc abans per participar en la cimera del clima, els ha acompanyat l'alcaldessa de la capital francesa, Anne Hidalgo.

Tots tres han deixat unes flors davant de la façana del Bataclan, que s'ha convertit en lloc de pelegrinatge arran dels atacs gihadistes en què van morir 130 persones i més de 350 van resultar ferides.

LLOC DE PELEGRINATGE

Només en aquesta sala de concerts van ser assassinades 89 persones pels trets de tres terroristes que després de la massacre es van immolar amb armilles d'explosius.

Altres caps d'Estat i de Govern que han passat els últims dies per París també hi han anat en record de les víctimes.

Aquest diumenge ho han fet, per exemple, la presidenta de Xile, Michelle Bachelet, i el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau.

SOPAR A L'ELISI

Notícies relacionades

Obama intervé aquest dilluns, igual que els més de 150 caps d'Estat i de Govern que han anunciat la seva presència, a la cimera del clima, que acaba l'11 de desembre.

A la nit el president nord-americà soparà amb Hollande al palau de l'Elisi.