"Més control policial a l'aeroport i una ciutat en alerta"

Un estudiant de Barcelona que resideix a Lió relata la situació d'alerta que s'hi viu després dels atemptats de París

1
Es llegeix en minuts
IGNACIO C. JAVIERRE / BARCELONA

Estudio a Lió, la tercera ciutat de França i seu de la Interpol. Després  dels atemptats del 13 de novembre de París París, he viscut situacions que fan palpable la situació d'alerta.

Els controls a les fronteres s'han intensificat. Dimarts, a l'agafar el vol de tornada a Barcelona, vaig trobar una situació diferent a l'aeroport de Lió. Per primera vegada, després de tots els anys que he passat a la ciutat francesa, em vaig topar amb una garita de la policia on et demanaven el DNI o el passaport i la targeta d'embarcament. Un nou control afegit al rutinari control de seguretat de maletes i l'arc de detecció. 

La vida a la ciutat també ha canviat. La setmana passada l'alcalde de Lió va anunciar que s'anul·lava La Fête des Lumières. Un esdeveniment que l'any passat va arribar a reunir més de 3 milions de visitants. Entre els dies 5 i 8 de desembre estaven previstes, com cada any, una sèrie d'activitats i exposicions que s'han convertit en un símbol de la ciutat.

EVITAR LES "ESCENES DE PÀNIC"

Notícies relacionades

Entre elles destaquen les projeccions musicals sobre els murs dels edificis més emblemàtics de Lió quan es fa de nit, que fan les delícies dels espectadors. El sindicat de policies ha sigut clar a l'expressar la dificultat de garantir la seguretat dels llocs i de moments en què es poden produir "escenes de pànic" causades, per exemple, per un petard. Segons paraules de l'alcalde i assumint l'impacte econòmic que suposa per a la ciutat aquesta decisió, La Fête des Lumières queda anul·lada i en el seu lloc es farà un homenatge a les víctimes el dia 8.

Em sorprenen i m'entristeixen enormement fets com el de l'home amb turbant i aspecte musulmà del metro. Una situació que fins ara no he viscut a França i que no s'hauria de produir.