Institucions, sindicats i partits polítics espanyols guardaran un minut de silenci pels atemptats de París

La vicepresidenta presidirà l'acte a la Moncloa, perquè Rajoy és a Turquia a la cimera del G-20

Minut de silenci dels líders europeus en la cimera del G20 / ATLAS

Minut de silenci dels líders europeus en la cimera del G20
Minut de silenci al Congrés dels Diputats.

/

1
Es llegeix en minuts

El Govern espanyol, la majoria de les institucions, els partits polítics, els sindicats i les patronals guardaran aquest dilluns a les 12.00 un minut de silenci per homenatjar les víctimes dels atemptats de ParísParís, que van causar la mort de 129 persones divendres passat.

CCOO i UGT van llançar la crida dissabte instant a parar l'activitat a tots els centres de treball durant cinc minuts a partir de les 12.00 hores, i la resta d'institucions han recollit el testimoni. 

Així, al palau de la Moncloa, la vicepresidenta, Soraya Saénz de Santamaría, presidirà l'acte, ja que Mariano Rajoy encara és a Turquia, a la cimera del G-20

També es guardarà un minut de silenci a les escalinates de la porta dels Lleons, al Congrés, en què participaran diversos polítics, entre ells Rafael Hernando pel PP o Andrés Herzog per UPD, segons han avançat les seves respectives formacions. També hi haurà un acte d'homenatge al Senat, a la plaça de la Marina Española, mentre que treballadors del PSOE es concentraran davant la seu de la formació, al carrer Ferraz. Per part del PP, el seu comitè de direcció farà el mateix a la seu del carrer Génova.

Podem, per la seva bnada, ha informat que el seu líder, Pablo Iglesias, i la seva executiva es concentraran a la seva seu, al carrer Princesa, i l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, presidirà l'acte a l'ajuntament. 

Notícies relacionades

Les seus del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Tribunal Suprem i l'Audiència Nacional també hi participaran. El president del CGPJ i del Suprem, Carlos Lesmes, se sumarà al minut de silenci del CGPJ, mentre que al Suprem hi haurà el seu vicepresident, Ángel Juanes, i a l'Audiència Nacional, el seu president, José Ramón Navarro

CEOE i Cepime també han convocat a totes les seves organitzacions, tant territorials com sectorials, a l'entrada de les seves respectives seus.