Pedro Sánchez demana a Pablo Iglesias que se sumi al pacte antigihadista

El candidat socialista planteja a Barcelona una "estratègia europea" contra el terrorisme islàmic

Pedro Sánchez guarda un minut de silenci pels atemptats de París davant de la seu de la UGT a Barcelona, aquest dilluns, amb Miquel Iceta i Carme Chacón.

Pedro Sánchez guarda un minut de silenci pels atemptats de París davant de la seu de la UGT a Barcelona, aquest dilluns, amb Miquel Iceta i Carme Chacón. / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pedro Sánchez ha plantejat una "estratègia europea contra la radicalització gihadista". Des de la seu de la Unió pel Mediterrani a Barcelona, el candidat socialista ha reclamat  als països de la UE "una verdadera comunitat europea" i a Pablo Iglesias, que reconsideri la seva decisió de no sumar-se al pacte antigihadista

"Li demano a Pablo Iglesias que reflexioni i rectifiqui -ha dit Sánchez-. Els espanyols no entendrien que els demòcrates no estiguem units. El terrorisme no entén de territoris ni ideologies i ha de trobar el mur dels demòcrates". El líder del PSOE ha destacat que els atemptats de París són "un atac als valors de tolerància que encarna una ciutat com Barcelona" i ha plantejat una estratègia europea basada en "garantir la seguretat dels ciutadans europeus, prevenir la captació de gihadistes als nostres països, anticipar-se a les xarxes gihadistes i oferir un horitzó de vida digna als que fugint de la guerra travessen el Mediterrani buscant un futur millor".

Notícies relacionades

Entre altres iniciatives, planteja un nou impuls en la política exterior de la UE, amb una cooperació policial més gran a nivell europeu, el bloqueig de canals de finançament gihadista, recuperar la jurisdicció universal (derogada pel PP) per poder perseguir els terroristes d'Estat Islàmic i una bateria de mesures en matèria educativa per evitar la captació. "Espanya ha de sortir de l'atonia", ha assenyalat, recordant que no pot ser que el Govern no estigui present en cimeres internacionals com la que es va celebrar a l'agost sobre la crisi migratòria provocada per la barbàrie de Síria. "Estem sent lents i insolidaris en la crisi de refugiats", ha explicat abans de denunciar que el Govern de Rajoy ha reduït un 75% l'ajuda a la cooperació en tres anys. En aquest punt s'ha compromès a "recuperar de forma realista i progressiva la cooperació en el desenvolupament" si arriba a la Moncloa. "Davant els fluxos migratoris no podem mirar cap a un altre costat".

MÍTING SUSPÈS

És la segona visita del candidat socialista  a Catalunya aquesta precampanya, després dekl el míting del Prat de Llobregat. A primera hora s'ha reunit, juntament amb Carme Chacón (cap de llista per Barcelona) i Miquel Iceta (líder del PSC), amb Fathallah Sijilmassi i Delphine Borione, secretari general i vicepresidenta general d'afers socials de la Unió pel Mediterrani, respectivament. Després de la reunió, Sánchez, Chacón i Iceta s'han dirigit a la seu de la UGT a Barcelona on, abans de reunir-se amb el comitè d'empresa de Seat,  ha participat en els cinc minuts de silenci pels atemptats de París. Els atemptats de la capital francesa, que ja van portar el PSOE a suspendre la seva conferència política aquest cap de setmana, han provocat que també es desconvoqui el míting que havia de celebrar Sánchez aquest dilluns a la tarda a Rubí.