EL GIHAD A EUROPA

Valls: "Els terroristes poden atacar els pròxims dies"

"Es poden esperar noves rèpliques", perquè "des de fa mesos estem en guerra contra el terrorisme", ha recordat el primer ministre francès

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha reconegut aquest dilluns que són possibles nous atemptats terroristes "aquests pròxims dies, aquestes pròximes setmanes", i ha advertit que es mantindrà "molt de temps" l'amenaça.

En una entrevista a l'emissora RTL, Valls ha explicat que des d'aquesta nit s'han portat a terme en diferents punts de França "més de 150 registres" com a part d'una sèrie d'operacions antiterroristes i que "continuaran".

NOVES RÈPLIQUES

Sobre els atacs gihadistes de París divendres a la nit ha advertit que "es poden esperar noves rèpliques" i ha recordat que "des de fa mesos estem en guerra contra el terrorisme".

Ha indicat que després de l'onada d'atemptats a París divendres a la nit, que va causar almenys 132 morts, "el terrorisme pot tornar a aparèixer aquests pròxims dies, aquestes pròximes setmanes".

"La vida s'ha de tornar a recuperar" perquè "viurem molt de temps amb aquesta amenaça terrorista", ha dit.

BOMBARDEJOS A RAQQA

Ha confirmat que "s'han destruït els dos objectius operatius" de l'Estat Islàmic (EI) bombardejats aquesta nit per caces francesos a la ciutat siriana de Raqqa, i ha vinculat aquesta acció militar amb els atacs gihadistes divendres a París.

"Aquest atemptat va ser organitzat, pensat, planificat des de Síria", ha assegurat.

Notícies relacionades

Valls ha assenyalat que no s'ha de descartar "cap reflexió", quan se li ha preguntat per la proposta del cap de l'oposició, Nicolas Sarkozy, d'establir mesures de residència vigilada o d'imposició del braçalet electrònic a les persones fitxades pels serveis secrets per radicalització religiosa o possibles vincles amb el terrorisme, encara que no tinguin cap procediment judicial en contra seu.

A més, en una línia de fermesa contra l'integrisme islàmic, ha indicat que "s'han de tancar les mesquites i les associacions que ataquen els valors de la República".