ATEMPTAT MÚLTIPLE A PARÍS

França destrueix posicions de l'Estat Islàmic a Raqqa

Els caces francesos han llançat una vintena de bombardejos sobre centres de comandament i camps d'entrenament

Avions francesos llancen una operació contra l’Estat Islàmic a Síria. / REUTERS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Deu caces francesos han llançat aquesta matinada almenys 20 bombardejos sobre posicions de l'Estat Islàmic al seu feu de Raqqa, al nord de Síria. Els atacs, en resposta als atemptats de París, han destruït un lloc de comandament dels gihadistes i un camp d'entrenament, segons ha informat el Ministeri de Defensa francès.

El primer objectiu destruït era utilitzat per l'Estat Islàmic com a punt de comandament, centre de reclutament gihadista i dipòsit d'armes. El segon objectiu era un camp d'entrenament de terroristes, ha detallat el ministeri.

Els avions han sortit simultàniament de bases de Jordània i dels Emirats Àrabs en el marc d'una operació coordinada amb les forces dels Estats Units a la zona. El Ministeri de Defensa ha explicat que l'atac s'ha llançat de forma "planificada sobre posicions de l'Estat Islàmic prèviament identificades en missions de reconeixement".

"UN ABANS I UN DESPRÉS DE PARÍS"

Aquest atac serà, probablement, un dels molts que s'acosten. "Treballem per intensificar els atacs", han subratllat fonts de l'entorn del ministre de Defensa, Jean-Yves Le Drian. Aquest va parlar ahir a la nit amb el seu homòleg nord-americà, Ashton Carter, i tots dos van acordar augmentar la pressió a la zona. "Hi ha un abans i un després dels atemptats de París", va apuntar Le Drian.

Notícies relacionades

El president francès, François Hollande, ja va advertir després dels atemptats que França serà "implacable" amb els gihadistes tant dins del país com a l'exterior.

França des de setembre --quan va decidir intensificar les seves operacions a Síria-- ja feia dies que bombardejava posicions de l'Estat Islàmic, però els atacs d'aquesta matinada han mobilitzat més avions i s'han llançat més al sud que els quatre atacs anteriors, sobre la zona de Deir Ezzor.