EL DESAFIAMENT DEL GIHADISME

L'Estat Islàmic fa una crida al gihad en castellà: "Si no teniu una arma, teniu un ganivet"

No és habitual que usin la llengua espanyola i els especialistes recorden que recorren als idiomes en què volen influir

Els gihadistes criden els musulmans a fer el gihad a tot el món.

Els gihadistes criden els musulmans a fer el gihad a tot el món. / AFP / AHMAD AL -RUBAYE

2
Es llegeix en minuts

L'Estat Islàmic (també anomenat Isis o Daesh) ha difós durant les últimes hores un comunicat del seu portaveu, Abu-Mohammad al-Adnani aix-Xami, que el grup terrorista ha traduït a l'espanyol. Al text els gihadistes fan una crida als musulmans a fer el gihad en tot el món, encara que no inclou cap amenaça concreta contra Espanya. "Si no teniu una arma, teniu una corda o un ganivet. I davant vostre hi ha els soldats del tirà. Sortiu, venceu o moriu", són algunes de les frases recollides en aquesta comunicació a què ha tingut accés l'agència Europa Press.

El comunicat es titula 'Digues als que es neguen a creure: Sereu vençuts' i ha sigut difós a mitjans d'aquest mes. La novetat ara és que ha sigut traduït a l'espanyol, cosa poc habitual fins ara en els missatges de l'Estat Islàmic. Els experts en el seguiment d'aquests moviments gihadistes indiquen que aquests grups tradueixen les seves comunicacions als idiomes en què volen influir. Anteriorment aquest mateix comunicat havia sigut publicat en àrab, anglès, francès, alemany i rus.

Al text, l'Estat Islàmic admet la mort del seu número dos, Abu-Mutaz Quraixi, també conegut com a Fadhil Ahmad al-Haiali, a qui els Estats Units van donar per mort a l'agost en un bombardeig nord-americà sobre territori iraquià.

El document va dirigit contra el que ells anomenen "croats" (en referència als països occidentals), "xiïtes" (la branca de l'islam a la qual està enfrontada aquest grup sunnita salafista), "laïcistes, apòstates, jueus, i infidels en general". A tots ells els adverteix que seran "vençuts i reunits a l'infern".

"AMÈRICA AVUI ÉS FEBLE"

El portaveu carrega especialment contra Rússia i contra "Amèrica". Els avisa de la seva debilitat, alhora que presumeix de la fortalesa de l'Estat Islàmic. "Amèrica avui és feble. Més aviat impotent. A causa de la seva debilitat i impotència demana l'ajuda d'Austràlia en la seva guerra contra l'Estat Islàmic. Prega a Turquia, prega a Rússia i apaivaga l'Iran", assenyala el comunicat, que ha sigut detectat per l'empresa Assessoria d'Intel·ligència i Consultoria de Seguretat (AICS), dedicada a l'anàlisi d'aquest tipus d'amenaces.

Els terroristes es dirigeixen al president dels EUA, Barack Obama, a qui anomenen "mula tonta" per pensar que podria acabar la "guerra" mitjançant "agents servils". Diuen que "la guerra s'ha prolongat" tal com ells volien i li diuen "neci" per contemplar la "invasió per terra" com l'"opció final".

"¡Oh Amèrica! Vindràs al terreny molt aviat", vaticina el portaveu de l'Estat Islàmic, que aventura "la destrucció" i el "final" dels EUA. "Obama serà llavors com un exemple per a Amèrica com el pallasso de Nuri al-Maliki (ex primer ministre de l'Iraq) i els xiïtes", afegeixen.

Notícies relacionades

ONZE FOLIS

El comunicat té onze folis d'extensió i ha sigut difós per la Fundació al-Furqan per a la Producció Mediàtica de l'Estat Islàmic. Dedica la seva última part a fer una crida al gihad. "No tindreu excusa el Dia del Judici. Us fem una crida perquè marxeu. Us fem una crida pel vostre suport. No tindreu excusa si us quedeu enrere. Ens desvinculem davant Al·là de la deserció dels que ens abandonin i s'inclinin cap a la docilitat i la vida agradable", assegura el portaveu de l'Estat Islàmic. "¡Correu, oh joventut de l'islam a tot arreu! ¡Correu cap al gihad contra els russos i els americans, perquè és la guerra dels croats contra els musulmans, la guerra dels pagans i els ateus contra els creients!", afegeix.