CRISI MIGRATÒRIA A EUROPA

La reportera hongaresa Petra Laszlo vol denunciar el refugiat a qui va fer la traveta

La periodista, pendent de judici a Hongria per la seva escandalosa acció, també pensa demandar Facebook i després anar a viure a Rússia

Fotograma en què es pot veure la reportera fent la traveta a un refugiat amb un nen als braços. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Petra Laszlo, la periodista hongaresa que el setembre passat va ser filmada mentre feia la traveta a un refugiat sirià que corria amb el seu fill en braços mentre s'escapava de la policia, ha declarat que pensa denunciar-lo una vegada hagi resolt els seus problemes legals derivats d'aquella vergonyosa acció.

Lazlo, que va ser acomiadada de la cadena de televisió privada N1TV després de l'escàndol suscitat per aquella acció, està a l'espera de judici a Hongria, i ha declarat a un diari rus que planeja interposar dues demandes quan el seu procés s'hagi resolt.

La primera demanda estarà dirigida contra el refugiat Osama Abdul Mohsen, que actualment viu a Getafe al ser acollit per una escola espanyola d'entrenadors de futbol, per suposadament canviar el seu testimoni davant la policia. La segona serà contra Facebook, per suposadament haver rebutjat cancel·lar o eliminar els grups que l'han amenaçat a la xarxa social.

CANVI DE TESTIMONI

Sobre el refugiat agredit, Laszlo ha declarat: "(Mohsen) va canviar el seu testimoni, perquè inicialment va culpar la policia". "El meu marit vol provar la meva innocència. Per ell, ara és una qüestió d'honor", ha afegit.

L'incident va tenir lloc el 8 de setembre a prop de la població fronterera hongaresa de Roszke, quan els migrants i refugiats sirians es van escapar d'un cordó policial mentre intentaven entrar a Hongria en direcció a Europa Occidental.

RÚSSIA, POSSIBLE DESTÍ

Notícies relacionades

Un vídeo gravat per un altre periodista va capturar l'instant en què Laszlo feia caure Mohsen i el seu fill petit mentre corrien aterrits. Les imatges també van mostrar com la periodista clavava una puntada a dos refugiats.

Laszlo ha comentat també que potser se n'anirà a viure a Rússia quan hagi acabat el seu judici. "Estem considerant anar a Rússia i crec que començarem a aprendre rus", ha declarat. "Per a nosaltres és important deixar Hongria. Ho decidirem després del judici".