CREIX EL NACIONALISME HINDÚ A L'ÍNDIA

Un australià, assetjat per una multitud per portar el tatuatge d'una deessa hindú

Matt Keith i la seva nòvia, Emily Kass, van ser ser envoltats per una gentada mentre dinaven en un restaurant

Representació de la deessa hindú Yellamma que Matt Keith porta tatuada a la cama.

Representació de la deessa hindú Yellamma que Matt Keith porta tatuada a la cama. / MATT KEITH

1
Es llegeix en minuts

Un home amb un tatuatge d'una deessa hindú es converteix en el blanc de l'assetjament d'una multitud al sud de l'ÍndiaMatt Keith i la seva nòvia, Emily Kass, una parella d'australians, estaven dinant tranquil·lament en un restaurant de Bangalore quan una multitud de gent se'ls ha tirat a sobre.

Els assetjadors consideraven que el tatuatge de la cama de Keith, que representa la deessa Yellamma, ofèn l'hinduisme.

"Van començar a fer-nos fotografies i a gravar-nos en vídeo mentre parlaven sobre nosaltres en anglès", ha comentat Kass. "Quan els vaig demanar que paressin, van assenyalar la cama de Matt i van dir que havia de ser escorxat".

LA CARTA DE DISCULPA

Després, va arribar la policia per emportar-se la parella a la comissaria, on Keith va ser forçat a redactar una carta de disculpa, que ha pujat al seu mur de Facebook, abans de ser posats en llibertat.

Keith ha assegurat que havia estudiat en un col·legi del sud d'Índia fa molts anys. "Estimo l'Índia, i per això hi hem tornat de visita", ha relatat. A més de la deessa Yellamma, Keith porta tatuada a l'esquena Ganesha, una deïtat amb cap d'elefant.

AUGE DEL NACIONALISME HINDÚ

Notícies relacionades

"Havíem sentit a parlar molt sobre l'auge del nacionalisme hindú, però res justifica el tracte que hem rebut. Jo estimo l'hinduisme", ha declarat Keith.

Els últims anys, l'Índia ha viscut diversos incidents d'intolerància religiosa, ja que els nacionalistes hindús estan intentant crear un país més hinducentrista.