A HOUSTON

Una mare entrega els seus fills als bombers perquè ja no els vol

La dona addueix que se sent superada i que no es pot fer càrrec dels menors, de 9 mesos i 2 anys

L’estació de bombers número 73 de Houston on han sigut abandonats els menors.

L’estació de bombers número 73 de Houston on han sigut abandonats els menors.

1
Es llegeix en minuts

Després de barallar-se amb la seva parella i veure's superada per la maternitat, una dona de Houston (Texas, EUA) ha abandonat els seus dos fills, de 9 mesos i 2 anys, en una estació de bombers de la ciutat. Ara les autoritats busquen familiars que es vulguin fer càrrec dels menors. I està per veure si la dona s'enfronta a càrrecs judicials. A Texas, com en molts altres estats del país, regeix una llei, anomenada Save Haven o Baby Moses, que permet als pares deixar els seus fills en hospitals o estacions de bombers sense ser perseguits per la justícia. A Texas, els menors han de ser bebès de menys de 60 dies, requisit que no es compleix en aquest cas.

Segons ha informat el Departament de Bombers de Houston, els fets van passar aquest dilluns a primera hora de la tarda (matinada de dimarts a Espanya) quan una dona va deixar els seus dos fills a l'estació de bombers número 73 de la ciutat. Cap dels nens presentava danys.

DISCUSSIÓ DE PARELLA

La dona, que acabava de discutir amb la seva parella i pare d'un dels nens perquè aquest ja no els volia, va explicar als bombers que se sentia superada i que no es podia fer càrrec dels seus fills. I amb aquestes paraules se'n va anar i va deixar els seus fills desconsolats. "Quan agafes un nen dels braços de la seva mare es desespera. I això és el que va passar", ha relatat el portaveu dels bombers, Kenyatta Parker, que ha apuntat que els bombers van intentar alleujar el trauma als nens. "Vam fer el possible perquè estiguessin còmodes. Els vam donar aigua i alguna cosa per menjar i alguns peluixos perquè juguessin".

Notícies relacionades

Encara que en un principi la dona va marxar de l'estació de bombers, la policia la va buscar i la va portar amb els nens als serveis de protecció a la infància, on s'està buscant familiars dels menors, al mateix temps que s'ha interrogat la mare.

La llei 'Baby Moses' de Texas permet als pares deixar als seus bebès de menys de 60 dies a qualsevol estació de bombers, hospital o serveis d'emergència sense que aquest abandonament tingui conseqüències legals. En aquest cas els nens superaven de llarg aquesta edat.

Temes:

Bombers