A L'OCEÀ ÍNDIC

Trobades les possibles restes de l'avió desaparegut de Malaysia Airlines

La policia de les illes Reunió afirma que les restes fa un any que són a l'aigua, cosa que coincidiria amb el Boeing sinistrat fa un any i en què viatjaven 269 persones

La Policia de les illes Reunió trasllada una de les peces trobades.

La Policia de les illes Reunió trasllada una de les peces trobades. / AFP

1
Es llegeix en minuts

Un grup de neteja de la zona costanera de les illes Reunió (oceà Índic) ha trobat aquest dimecres al matí unes restes que podrien ser del vol MH370 de Malaysia Airlines desaparegut el març del 2014.

Xavier Tytelman, pilot militar retirat i especialitzat en seguretat aèria, creu, després de veure les fotos, que efectivament les restes poden ser de l'avió desaparegut. L'expert en aviació ha afirmat: "He estat estudiant centenars de fotos i comentant-ho amb companys. Creiem que és probable que es tracti d'una de les ales del Boeing 777, el mateix que l'MH370". 

 

 

La policia de Reunió, que també ha estat examinant les peces, afirma que tot apunta que les restes han estat a l'aigua al voltant d'un any, cosa que coincidiria amb l'MH370, tot i que no s'atreveixen a confirmar-ho. 

Un dels principals punts d'interès de la investigació ha sigut un codi que apareix en un dels trossos: BB670.  Tytelman ha declarat que no es tracta d'un codi de matrícula de l'avió ni un número de sèrie", encara que ha destacat que, "si el número pertany a l'MH370, serà identificat". A més, ha assegurat que "hi haurà una resposta d'aquí uns dies".

AMB 239 PERSONES A BORD 

L'avió de Malaysia Airline va desaparèixer amb 239 persones a bord el 8 de març del 2014 en circumstàncies que encara no han sigut aclarides pels investigadors, tot i que aquesta troballa sembla que ha donat algunes respostes si es confirma que pertanyen a l'MH370. 

Notícies relacionades

Nombroses teories al voltant de què va passar a l'avió han anat apareixent al llarg dels mesos. Un possible aterratge a Diego Garcia, illa britànica de l'oceà Índic que alberga una base militar nord-americana o un possible canvi de rumb cap a Corea del Nord van ser algunes de les més populars. No obstant, Tytelman creu que l'Índic és la ubicació més probable de desaparició.