PRESSIÓ MIGRATÒRIA

Màxima tensió a l'Eurotúnel

Un immigrant mor en una nit en què 1.500 persones intenten passar pel túnel per arribar de França al Regne Unit

El primer ministre britànic qualifica la situació de "molt preocupant"

Un grup d’immigrants caminen per les vies de l’Eurotunnel, aquest dimarts.

Un grup d’immigrants caminen per les vies de l’Eurotunnel, aquest dimarts. / AFP / PHILIPPE HUGUEN

1
Es llegeix en minuts

Màxima tensió al tram de l'Eurotúnel ubicat a Calais (França). La nit de dilluns a dimarts, prop de 1.500 immigrants han intentat penetrar al túnel per arribar a territori britànic. En el curs d'aquests intents, un immigrant ha perdut la vida, segons han informat fonts policials a l'agència France Presse. És la novena persona que mor en aquestes instal·lacions aquest mes de juny.

"Els nostres equips han trobat un cos i els bombers han confirmat la mort d'aquesta persona", ha assegurat més tard un portaveu de l'Eurotúnel. És un jove sudanès d'entre 25 i 30 anys i sembla que ha mort al ser atropellat per un camió mentre el jove intentava pujar a un tren.

Notícies relacionades

La nit de diumenge a dilluns, els portaveus d'Eurotúnel ja havien informat que s'havien produït 2.000 temptatives d'entrada.

'La pressió migratòria és tan gran que el primer ministre britànic ha assegurat que la situació a l'Eurotúnel "és molt preocupant". Tant és així que la ministra britànica de l'Interior, Theresa May, presidirà una reunió d'urgència del Comitè Cobra, integrat per ministres i responsables de seguretat, per abordar la situació en aquesta infraestructura.