LA CRISI GREGA

Varufakis presenta la dimissió

El ministre de Finances considera que així pot facilitar les negociacions de Grècia amb la troica

El fins ara director de les converses ha protagonitzat enfrontaments amb Lagarde i Schäuble

Anuncia la seva dimissió a través del seu blog i ho publica al seu compte de Twitter amb el missatge Minister no more! / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Finances de Grècia, Iannis Varufakis, ha anunciat aquest dilluns la seva dimissió perquè creu que així podrà ajudar el Govern d'Alexis Tsipras a arribar a un acord amb les institucions europees, unes hores després de la contundent victòria del 'no' en el referèndum 'no' en el referèndum celebrat al país.

Varufakis ha comunicat la seva decisió a través del seu compte a Twitter amb un clar  'Minister no more'.

La decisió de Varufakis pot ser sorprenent tenint en compte la victòria del 'no' que ell defensava. El ministre havia afirmat en campanya que dimitiria si guanyava el 'sí'. No obstant, la seva dimissió es pot interpretar com un gest a la UE en les dures negociacions que han de començar aquest dilluns. Varufakis havia protagonitzat alguns enfrontaments amb la troica, especialment amb la directora de l'FMI, Christine Lagarde, per les seves postures fermes a les reunions amb la troica. El ministre també ha viscut conflictes amb el seu homòleg alemany, Wolfgang Schäuble.

"PREFERÈNCIA PER LA SEVA ABSÈNCIA"

El ministre avala aquestes tesis en un comunicat que ha publicat al seu blog. Explica que després de conèixer-se la victòria del 'no' va saber de la "preferència de certs membres de l'Eurogrup i dels seus socis" per la seva "absència" en les reunions futures. "Una idea que el primer ministre (Tsipras) va considerar que el podria ajudar per arribar a un acord. Per aquest motiu deixo avui el Ministeri de Finances", subratlla. "Considero el meu deure ajudar Tsipras a treure profit, com ell ho veu, del capital que el poble grec ens va donar en el referèndum d'ahir", afegeix.

Notícies relacionades

Varufakis no perd l'ocasió per tornar a exhibir el seu caràcter: "Portaré amb orgull l'odi dels creditors cap a la meva persona". I mostra el valor de l'esquerra i del poble grec: "L'esquerra sap com actuar col·lectivament sense preocupar-se pels privilegis del càrrec", diu sobre el primer. I insisteix: "El sobrehumà esforç per honrar el valent poble de Grècia i el 'no' que van oferir als demòcrates de tot el món acaba de començar".

Ara Tsipras haurà de decidir qui dirigeix les negociacions amb les institucions europees.