VOTACIÓ

Aquesta és la pregunta a la qual hauran de respondre els grecs en el referèndum

"¿Ha de ser acceptat el pla que han proposat la CE, el BCE i l'FMI?", diu la qüestió

La papereta del referèndum que se celebrarà a Grècia aquest diumenge.

La papereta del referèndum que se celebrarà a Grècia aquest diumenge.

1
Es llegeix en minuts

El Govern grec ja ha difós l'enunciat de la pregunta a la qual, en el referèndum de diumenge que ve, els grecs hauran de respondre 'sí' o 'no'.

L'enunciat és el següent: "¿Ha de ser acceptat el pla que han proposat  la Comissió Europea, el banc Central Europeu i el Fons Monetari Internaiconal a l'Eurogrup del 25-6-2015 i compost per dues parts que constitueixen la seva proposta unificada? El primer document es titula 'Reformes per completar el programa en curs i més enllà' i el segon, 'Anàlisi preeliminar de la sostenibilitat del deute'".

Notícies relacionades

Els grecs hauran de decidir si voten 'sí' o 'no' a aquesta pregunta. Des de Brussel·les, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ja ha advertit als grecs "que votar 'no' és dir 'no' a Europa" i que seria l'equivalent a "un suïcidi".

De moment, el Govern grec del primer ministre, Alexis Tsipras, ja ha dit que demanarà als seus ciutadans que votin negativament. Tsipras va convocar divendres passat a la nit aquest referèndum, cosa que va generar un monumental empipament entre els seus socis de l'Eurozona i va donar el toc de gràcia a les negociacions, tal com es va comprovar dissabte a la tarda.