VIOLÈNCIA RACIAL

Familiars de les víctimes a Dylann Roof: "Et perdonem"

El presumpte autor de la matança de Charleston ha escoltat alguns familiars dels assassinats en la seva primera aparició al judici

Una dona al memorial alçat al costat de l’església, a Charleston. / periodico

1
Es llegeix en minuts

"Et perdono. M'has pres una cosa extremadament valuosa i a causa d'això ja no podré veure-la mai més --explica la filla d'una de les víctimes mortals a l'atac a l'església de Charleston--, malgrat tot, et perdono i demano a Déu que tingui pietat de la teva ànima". Com aquesta dona, altres familiars dels morts han parlat, a través de videoconferència, amb el presumpte autor dels assassinats, Dylann Roof, en la seva primera aparició al judici oral aquest divendres a la tarda.

Felicia Sanders, mare d'una de les víctimes i que també era present a l'església durant l'atac ha expressat la seva commoció: "Et vam donar la benvinguda dimecres al nostre estudi de la Bíblia amb els braços oberts. Ara, tot em fa mal. No tornaré a ser mai la mateixa", ha assegurat Sanders, visiblement emocionada.

"QUE DÉU ET BENEEIXI"

Notícies relacionades

Més conciliadora s'ha mostrat Bethane Middleton, la germana del reverend de l'església --un dels que va morir en l'atac-- que ha expressat el seu desig que l'odi no guanyi la batalla a la justícia. "Sóc conscient que estic enfadada, però també reconec que no s'ha de donar lloc als mals sentiments: hem de perdonar. Que Déu et beneeixi", ha dit.

Durant els discursos dels familiars i del jutge Gosnell, Roof ha mantingut la cara inexpressivala cara inexpressiva, sempre envoltat per dos guardes de seguretat que el custodiaven. Les següents sessions del judici estan programades per al 23 d'octubre i el 5 de febrer de l'any que ve.