TRAGÈDIA A ÀSIA

El nombre de morts en el terratrèmol al Nepal s'acosta als 2.500

Són gairebé 6.300 els ferits pel sisme, que també ha afectat molts edificis, carreteres i carrers

S'han registrat 35 rèpliques en aquesta zona de l'Himàlaia des del sisme de 7,8 graus de dissabte

Milers de nepalesos fugen al camp per por de les rèpliques. / periodico

Milers de nepalesos fugen al camp per por de les rèpliques.
Les víctimes mortals es compten per centenars, després del terratrèmol del Nepal.

/

1
Es llegeix en minuts

El nombre de morts en el terratrèmol de 7,8 graus que va afectar ahir el Nepal ja s'acosta als 2.500, mentre que els ferits són almenys 6.300, ha informat el Centre Nacional d'Operació d'Emergència del país asiàtic. En l'últim recompte de dissabte a la nit els morts eren 1.300. El sisme de dissabte va afectar principalment la vall central del país, on hi ha Kàtmandu.

Els cossos de rescat de l'Exèrcit i de les autoritats nepaleses ja s'han vist reforçats amb l'arribada d'efectius de l'Índia, que estan treballant en diferents punts de la capital del país, la zona més afectada.

S'han registrat 35 rèpliques en aquesta zona de l'Himàlaia des que ahir, a les 6.11 hores GMT, es va produir el terratrèmol de 7,8 graus amb epicentre a uns 80 quilòmetres al nord-oest de la capital nepalesa, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS).

Un dels punts castigats ha sigut el camp base de l'Everest, on el Govern comptabilitza oficialment una xifra de 10 alpinistes estrangers morts com a conseqüència de les allaus que es van produir després del moviment tel·lúric.

Notícies relacionades

Les autoritats encara no han emès un balanç oficial dels danys materials, encara que a la capital les edificacions ensorrades i les carreteres i els carrers afectats són molts.

Milers de persones han passat la nit al ras a la capital del país i altres zones afectades per la por que es produïssin nous moviments de terra.