Nou sisme de 6,7 graus en l'escala de Richter al Nepal

L'epicentre s'ha situat a 81 quilòmetres a l'est de Kàtmandu

El terratrèmol s'ha notat a Nova Delhi, a gairebé tot el nord de l'Índia i a Bangla Desh

Una càmera de seguretat grava el terratrèmol del Nepal. / YOUTUBE

Una càmera de seguretat grava el terratrèmol del Nepal.
L’efecte del terratrèmol del Nepal desborda l’aigua en una piscina.
Els voluntaris busquen una família atrapada a la runa d’un edifici derruït pel terratrèmol.

/

1
Es llegeix en minuts

Un nou sisme de 6,7 graus en l'escala Richter ha tornat a sacsejar avui el Nepal, 24 hores després del terratrèmol de 7,8 graus que ha causat al voltant de 2.000 morts i 5.000 ferits al país.

El Servei Geològic dels Estats Units (USGS) ha informat avui que la rèplica ha tingut el seu epicentre a 81 quilòmetres a l'est de la capital nepalesa, Kàtmandu. El moviment tel·lúric s'ha notat a Nova Delhi i a pràcticament tot el nord de l'Índia i a Bangla Desh.

Segons l'USGS, des del terratrèmol de 7,8 que ahir va afectar el cor del país de l'Himàlaia s'han produït 35 rèpliques, però aquesta és la més forta de totes les registrades. Segons mitjans locals al Nepal, després de la rèplica, de gran potència, s'han produït escenes de pànic amb gent corrent cap al centre dels carrers per protegir-se de possibles ensorraments d'edificis.

Notícies relacionades

El terratrèmol de dissabte al Nepal es va fer notar també als països dels voltants, i va causar 51 morts a l'Índia, tots en estats del nord-oest del país, i 17 a la Xina. Avui també s'ha sabut que a Bangla Desh almenys una persona va morir per la caiguda d'un mur com a conseqüència de la repercussió del sisme d'ahir al Nepal.

Aquest és el terratrèmol de més intensitat en gairebé 80 anys al país de l'Himàlaia i el pitjor que ha viscut la regió en una dècada, des que el 2005 un moviment tel·lúric va causar una tragèdia de grans proporcions al Caixmir, amb un balanç de més de 84.000 morts.