Esquadró de 'drones': nou avanç aeronàutic de la Marina dels Estats Units

Les aeronaus són llançades a l'aire per un dispositiu similar a un llançacoets

Vídeo del sistema d’esquadró de ’drones’ que està assajant la Marina dels EUA.

1
Es llegeix en minuts

La Marina nord-americana està provant el llançament simultani d'un nou tipus de 'drone' amb el qual pot arribar a tenir a l'aire un esquadró d'avions no tripulats. El programa ha sigut batejat com a Low Cost UAV Swarming Technology Program (Programa de tecnologia d'eixam d'aparells no tripulats) i consisteix en uns 'drones' que es llancen des d'un dispositiu similar a un llançamíssils.

Els 'drones' es llancen en forma de cilindres i una vegada a l'aire despleguen les ales. El dispositiu permet llançar diversos 'drones' de forma gairebé simultània. Una vegada al cel, aquestes aeronaus no tripulades es comuniquen entre elles, i això permet a l'individu que les pilota a distància poder disposar d'un esquadró de 'drones'.

Notícies relacionades

"Aquest nivell de vol autònom en forma d'eixam mai s'havia aconseguit fins ara", ha assegurat a la cadena NBC el responsable del projecte. 

El 'drone' que llança aquest sistema ha sigut batejat com a Coyote i és molt útil en missions de reconeixement, a més de ser molt barat.

Temes:

Estats Units