TRAGÈDIA ALS ALPS

Lubitz temia perdre la seva llicència de vol per mala salut, segons 'Bild'

Un investigador de l'accident aeri de la companyia Germanwings apunta que el copilot havia de renovar el permís

Els investigadors busquen la segona caixa negra entre les restes de l’avió accidentat de Germanwings als Alps.

Els investigadors busquen la segona caixa negra entre les restes de l’avió accidentat de Germanwings als Alps. / EFE / YOAN VALAT

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES

La investigació alemanya de la tragèdia aèria dels Alps, en què van morir fa una setmana 150 persones, treballa amb la hipòtesi que Andreas Lubitz va estavellar l'avió desesperat davant la possibilitat de perdre la seva llicència de pilot a causa dels seus problemes mèdics.

El popular diari alemany ‘Bild’ publica avui les declaracions d'un investigador del cas en què reconeix que les indagacions apunten que aquest és el "principal motiu" que va portar Lubitz a estavellar voluntàriament l'Airbus 320 de la companyia alemanya de baix cost Germanwings, filial de Lufthansa, que viatjava entre Barcelona (Espanya) i Düsseldorf (Alemanya).

"El principal motiu per a nosaltres en aquests moments és que Lubitz probablement tenia por de perdre la seva llicència de vol pels seus problemes de salut", assegura l'investigador, que no és identificat. Així, prossegueix el raonament, tindria sentit que ocultés a la seva empresa les baixes mèdiques que rebia i que visités diferents metges per tenir una segona opinió.

RENOVAR LA LLICÈNCIA DE VOL

Notícies relacionades

Segons diferents informacions, Lubitz havia de renovar la seva llicència de vol aquest juny. ‘Bild’ informa que el copilot del vol 4U 9525, un alemany de 27 anys, va estar "almenys en tres ocasions" a la clínica universitària de Düsseldorf entre el febrer i el març d'aquest any.

La Fiscalia federal alemanya va indicar ahir que el copilot va rebre fa anys i durant un llarg període tractament psicoterapèutic per "tendències suïcides". Això s'unia a la interrupció que el jove va fer el 2009 durant la seva formació com a pilot per una depressió. Aquest diumenge, el rotatiu alemany va informar que Lubitz era tractat per un possible despreniment de retina.