DELPHI 3 FABRICANT DE COMPONENTS D'AUTOMOCIÓ

Dos rivals en les negociacions laborals

1
Es llegeix en minuts

Estaven acostumats a barallar-se i a discutir a la taula de negociació de la fàbrica que l'empresa Delphi té a Sant Cugat del Vallès. Però el destí els va deparar morir junts a l'Airbus de Germanwings estavellat dimarts als Alps mentre es dirigien a la reunió del comitè europeu de la multinacional a la ciutat alemanya de Wüppertal, situada a uns 30 quilòmetres de Düsseldorf. Rogelio Oficialdegui, director de recursos humans, i Manuel Rives, delegat d'UGT, eren dos veterans i vells coneguts de les moltes batalles per les quals ha hagut de passar una fàbrica que ha patit importants retallades de plantilla.

Precisament tots dos estaven immersos en la negociació d'un nou conveni col·lectiu amb el qual  Oficialdegui havia manifestat a la  gent del seu entorn que pretenia retirar-se. Aquest navarrès de 62 anys havia treballant 32 anys a Delphi en diferents àrees de responsabilitat, fins que es va fer càrrec de la gestió de personal a la factoria catalana. Alguns dels seus col·legues el defineixen com una persona pròxima.

Notícies relacionades

Rives, de 51 anys d'edat i amb una experiència de 26 anys en la fabricacó de components per a automòbils, havia participat en totes les negociacions dels últims anys com un dels representants d'UGT en el comitè. La seva mort va causar commoció en la federació metal·lúrgica i en la direcció del sindicat, que ahir va confirmar que també va perdre un altre delegat a l'empresa Ibérica AG de maquinària per a arts gràfiques amb seu al Prat de Llobregat.

«Les nostres més profundes condolences estan amb les víctimes i les seves famílies d'aquest tràgic accident», va assenyalar Delphi en un comunicat amb el qual es va sumar al condol expressat per les patronals per les víctimes del sinistre, entre les quals hi ha més de 20 empresaris, directius i empleats que viatjaven per motius de treball.