Repressió a l'Aràbia Saudita

Un bloguer saudita s'enfronta a la pena de mort per criticar el règim

Raif Badawi ha estat condemnat a rebre 1.000 fuetades per expressar opinions polítiques a les xarxes socials

Gravació on es veuen els latigazos al bloguer saudita Raif Badawi. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'Aràbia Saudita segueix castigant amb duresa els opositors al règim. Raif Badawi, el bloguer que va ser condemnat a principis del 2015 a rebre 1.000 fuetades per les seves crítiques opinions polítiques, s'enfronta ara a una possible pena de mort.

La dona de l'activista, Ensaf Haidar, ha explicat a la televisió pública canadenca CBC que, segons fonts oficials de l'Aràbia Saudita, Badawi es podria enfrontar a un nou judici per apostasia judici per apostasia. Si és declarat culpable, se'l podria castigar amb la mort.

FUETADES PER CRITICAR EL RÈGIM

Notícies relacionades

Raif Badawi, creador del fòrum digital Aràbia Xarxa Liberal, va ser detingut per les autoritats saudites el juny de 2012 per acusar la Universitat Islàmica Imam Mohammad ibn Saud de Riad de ser un punt de reunió de terroristes, però se'l va acusar formalment “d'insultar l'islam”. A més de les 1.000 fuetades, Badawi també va ser sentenciat a 10 anys de presó i a pagar una multa de 225.000 euros.

Haidar, que es va refugiar al Quebec al costat dels seus tres fills, ha assegurat que no deixarà de lluitar pel seu marit i ha fet una crida als governs del món a no deixar que Raif sigui “arrossegat a la mort per aquests fanàtics”. Organitzacions a favor dels drets humans com Amnistia Internacional, Human Rights Watch o Reporters sense Fronteres ja han denunciat el cas i han demanat l'anul·lació de la sentència.