DRAMÀTIC COMPTE ENRERE

Nou ultimàtum de l'Estat Islàmic per salvar els ostatges del Japó i Jordània

El grup gihadista allarga el termini fins a "la posta de sol" per intercanviar els captius per una extremista iraquiana

1
Es llegeix en minuts

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) ha donat un nou termini fins a "la posta de sol" d'aquest dijous per tenir llest l'intercanvi de l'activista Sajida al-Rishawi, i evitar així les execucions del periodista japonès i el pilot jordà que té captius.

Comptes lligats al grup gihadista a Twitter han publicat un àudio en què suposadament se sent la veu del periodista nipó Kenji Goto exposant la noves exigències de l'EI, informa Efe.

"Si Sajida al-Rishawi no està a punt per ser canviada, a canvi que se'm perdoni la vida, a la frontera turca el dijous 29 de gener a la posta del sol, hora de Mossul, el pilot jordà Muaz Kasasbeh serà executat immediatament", diu l'àudio.

Es tracta del tercer ultimàtum que es dóna sobre Goto, retingut aparentment des de l'octubre passat pels gihadistes.

200 MILIONS DE DÒLARS

La setmana passada, l'EI va fixar un termini de 72 hores perquè l'Executiu nipó pagués 200 milions de dòlars a canvi de no assassinar Goto i un altre ciutadà nipó, Haruna Yukawa, que va ser executat dissabte passatHaruna Yukawa.

Dimarts, els gihadistes van plantejar noves exigències i van donar un altre ultimàtum de 24 hores perquè s'alliberés l'extremista Sajida al-Rishawi, detinguda i condemnada a mort a Jordània per un atemptat fallit el 2005, a canvi de no matar Goto i Kasasbeh, en poder de l'EI des del desembre.

POSSIBLE EXCARCERACIÓ

El Govern jordà va dir aquest dimecres que està disposat a excarcerar la terrorista iraquiana si el grup gihadista deixa en llibertat el pilot jordà capturat a Síria.

Notícies relacionades

El portaveu governamental jordà, Mohammad al-Momani, va explicar en un comunicat que la seva prioritat és garantir la supervivència del pilot Muaz Kasasbeh, i que per això alliberaran la terrorista si el soldat torna "sa i estalvi".

Al-Rishawi està empresonada a Jordània des del 2005 per participar en l'atemptat més sagnant de la història recent del país, que no va arribar a perpetrar perquè li va fallar el cinturó d'explosius que portava a sobre.