TERRORISME GIHADISTA

Jordània, disposada a intercanviar una gihadista pel pilot segrestat per l'EI

La mare de l'ostatge japonès demana a Jordània i al Japó que facin tot el possible per alliberar-lo

1
Es llegeix en minuts

El Govern jordà ha dit aquest dimecres que està disposat a excarcerar la terrorista iraquiana Sajida al-Rishawi si el grup gihadista Estat Islàmic (EI) deixa en llibertat un pilot jordà capturat.

El portaveu governamental jordà, Mohammad al-Momani, ha explicat en un comunicat que la seva prioritat és garantir la supervivència del pilot Muaz Kasasbeh, i que per això alliberaran la terrorista si el soldat torna "sa i estalvi".

"Jordània està disposada a alliberar la presonera Sajida al-Rishawi si el pilot jordà, tinent Muaz Kasasbeh, és alliberat i salva la seva vida", ha explicat el portaveu, Mohammad al-Momani, citat per la televisió estatal. El portaveu no ha fet cap menció a l'ostatge japonès, Kenji Goto.

L'EI va difondre aquest dimarts un ultimàtum de 24 hores, la veracitat del qual no ha pogut ser confirmada, en què amenaça de matar el segrestat japonès Kenji Goto, i el pilot jordà, si no és alliberada Al-Rishawi.

Notícies relacionades

"M'han dit que aquest serà el meu últim vídeo", afirmava l'ostatge, que mostra a la imatge una foto del pilot jordà. "El temps s'esgota, sóc jo per ella", advertia, en referència a la miliciana Sajida al-Rishawi, en poder de les autoritats jornades.

Sajida al-Rishawi, de 44 anys, és una de les milicianes islàmiques més destacades del món. És la germana de Mubàrak Atrous al- Rishawi, mà dreta del líder d'Al-Qaida a l'Iraq, Abu-Mussab al Zarqawi, ja mort. Fa una dècada que està en una presó jordana i la seva història està inextricablement unida a la formació de l'Estat Islàmic.

Temes:

Jordània