VIOLÈNCIA A SÍRIA

L'Estat Islàmic dóna un termini de 24 hores per executar l'ostatge japonès

Goto assegura en el missatge que els gihadistes l' executaran a ell i a un pilot jordà si no s'allibera una terrorista iraquiana

Gihadistes exhibeixen el pilot jordà capturat, en una imatge difosa per l’Estat Islàmic.

Gihadistes exhibeixen el pilot jordà capturat, en una imatge difosa per l’Estat Islàmic. / AFP / EUGENE HOSHIKO (AFP / EUGENE HOSHIKO)

1
Es llegeix en minuts

L'Estat Islàmic (EI) ha difòs aquest dimarts un nou suposat missatge d'àudio del segrestat japonès Kenji Goto, a través del qual dóna un ultimàtum de 24 hores perquè s'atenguin les seves demandes o si no matarà aquest ostatge i el pilot jordà Muaz Kasasbeh, l'avió del qual va ser abatit el 24 de desembre

L'àudio, publicat a Youtube i d'un minut i 50 segons de durada, apareix acompanyat d'una fotografia de Goto, vestit amb una granota taronja i sostenint a les mans una instantània de Kasasbeh, amb la barba pintada. "Aquest és el meu últim missatge, m'han dit que la barrera de la meva llibertat només és el retard per part de Jordània a entregar Sayida", diu Goto en anglès durant l'al·locució, l'autenticitat de la qual no ha pogut ser comprovada.

L'ostatge es referia a Sayida Rishawi, una extremista iraquiana detinguda a Jordània després de ser condemnada a mort per l'intent d'atac suïcida en un hotel el 2005 a Amman, que no va arribar a efectuar perquè li va fallar el cinturó d'explosius que portava a sobre. "El temps s'esgota ràpid ara. Ella ha estat presonera durant una dècada, jo només uns mesos. Un intercanvi ràpid. Ella per mi", agrega l'ostatge.

SEGONA GRAVACIÓ EN TRES DIES

Goto insta el Govern de Tòquio a pressionar les autoritats jordanes perquè posin en llibertat Rishawi perquè només li queden 24 hores de vida, "i al pilot fins i tot menys". "Per favor, no ens deixeu morir", prega el segrestat, que afegeix que "qualsevol tàctica dilatòria" només apareixerà la seva mort i la de Kasasbeh. "La pilota és ara a la teulada de Jordània", diu.

Notícies relacionades

Aquesta és la segona suposada gravació d'àudio de Goto difosa per l'EI en tres dies. La primera va ser usada pels extremistes per anunciar per boca de l'ostatge que el seu company de captiveri, Haruna Yukawa, havia estat decapitat.

Els dos segrestats japonesos van aparèixer en un vídeo fa una setmana en què l'EI donava un termini de 72 hores perquè Tòquio abonés una rescat de 200 milions de dòlars.