EL CONFLICTE DEL PRÒXIM ORIENT

Nens palestins es fotografien a les seves habitacions destruïdes a Gaza

La iniciativa de la fotògrafa Anne Paquin es viralitza a les xarxes amb l'etiqueta #ThisWasMyBedroom

Una nena palestina, en el que fins l’estiu passat era la seva habitació. / TWITTER / ANNE PAQ

Una nena palestina, en el que fins l’estiu passat era la seva habitació.
Un nen, en el que queda de la seva habitació, a Gaza.
Una noia, a la seva habitació, amb les parets destruïdes pels bombardejos.
Tres nenes, entre els matalassos de la seva habitació.

/

1
Es llegeix en minuts

L'ofensiva militar d'Israel a Gaza de l'estiu passat, que va deixar centenars de morts i milers de persones sense casa, ha estat el que ha inspirat la fotògrafa francesa establerta a Palestina Anne Paq a realitzar una sèrie de fotos de nens palestins posant en el que queda del que fins fa poc eres les seves habitacions. La iniciativa s'ha viralitzat a les xarxes socials amb el 'hashtag' #ThisWasMyBedroom  (#EstaEraMiHabitación, a les xarxes a Espanya).

Segons dades de l'ONU, unes 18.000 cases que van resultar destruïdes o greument malmeses en l'ofensiva israeliana, que es va allargar durant set setmanes, no s'han reconstruït i més de 108.000 persones s'han quedat sense casa. Només 700 palestins van aconseguir el material per reconstruir les seves vivendes. La resta viu en caravanes que els han deixat, sense aigua, sense llum i en precàries condicions, i unes 39.000 persones s'han refugiat en alguna de les 18 escoles que l'ONU ha habilitat però que no estan prou condicionades per a l'hivern. 

Paq, membre d'Activestills, col·lectiu de fotògrafs sensibilitzats amb el conflicte entre israelians i palestins, ha utilitzat les seves imatges per fer una crida a la solidaritat per ajudar a la reconstrucció de les cases de milers de palestins. "Ajudeu Maysa i la seva família a reconstruir casa seva. Surto de Gaza d'aquí uns dies i els puc portar els donatius", va escriure a Twitter dissabte..

Notícies relacionades

La fotògrafa aprofita per cridar l'atenció sobre el fet que la reconstrucció no avança a Gaza. "No hi ha reconstrucció a Gaza. La gent viu entre runa amb dolor i por a una nova ofensiva", ha afirmat en el seu perfil de Twitter.

Les pluges dels últims dies han empitjorat les coses. "La pluja fa les coses més miserables per als que viuen entre la runa", denuncia.