CURIÓS VETO

El Govern de Singapur prohibeix fumar 'shishas' en públic

El ministeri de Salut vol evitar el seu consum entre els joves

1
Es llegeix en minuts

El Govern de Singapur ha anunciat aquest dimarts la prohibició de fumar les 'shishas' (pipes d'aigua) en l'espai públic. Faisal Ibrahim, el secretari parlamentari del Ministeri de Salut, ha dit al Parlament que a més es deixaran d'expedir llicències noves per a la importació i venda de 'shishas'.

Les autoritats justifiquen aquest veto argumentant que pretenen acabar amb la impressió que fumar en shishas és menys nociu per a la salut que els cigarrets. "En vista dels riscos per a la salut associats amb fumar 'shisha' i per evitar la proliferació i aprofundiment de fumar 'shishes' a Singapur, el meu ministeri té la intenció de prohibir la seva importació , distribució i venda", ha dit als legisladors Faishal .

Vapejadors vetats

Notícies relacionades

Faishal ha afirmat que el govern disposa d'enquestes que mostrenr que la proporció d'estudiants que utilitzen els productes de tabac alternatius ha augmentat del 2% per cent el 2009 al 9% el 2012. "Sovint, a causa del fum d'olor dolça i el pas del fum a través de l'aigua en l'aparell, hi ha conceptes erronis que afirmen que fumar shisha és menys perjudicial i addictiu ", ha afirmat Faishal .

Les autoritats de Singapur van prohibir prèviament el consum dels cigarrets electrònics. El fet que sigui un dels país amb el tabac més car del món ha afavorit la proliferació del consum de la shisha, amb tabac més barat.

Temes:

Singapur