ATAC AL CANADÀ

Almenys dos morts en un tiroteig a Ottawa

Un soldat ha mort per trets de com a mínim dos homes armats, un dels quals ha estat abatut per la policia

Imatges del tiroteig dins del Parlament del Canadà. / AP / THE GLOBE AND MAIL

1
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON

La policia canadenca ha matat un dels sospitosos d'haver comès un tiroteig al Parlament, segons diversos mitjans locals, que informen que hi podria haver una o més persones involucrades que han aconseguit escapar-se i a les quals la policia continua buscant. Els dos sospitosos han disparat contra un soldat canadenc, que poc després ha mort, abans d'entrar a l'edifici del Congrés. 

Un periodista de l'emissora CBC deia que havia vist una persona abatuda a terra al costat de l'entrada de la biblioteca i que havia sentit "dotzenes de trets" a l'edifici que alberga les dues cambres legislatives a Ottawa.

L'incident ha començat al voltant de les deu del matí (hora local, les 16.00 hores a la Península) al costat del monument als veterans de guerra, situat a unes dotzenes de metres del Parlament. Després de produir-se allà els primers trets, diversos testimonis asseguren que un dels assaltants ha pujat a un cotxe i s'ha dirigit cap a l'edifici del Parlament, al qual ha entrat per la porta principal.

EVACUACIÓ A UN LLOC SEGUR

La policia ha acordonat l'esplanada on s'aixeca el Congrés i ha traslladat les persones que hi havia en algunes zones de l'edifici a un lloc segur. El diari 'Ottawa CitizenOttawa Citizen' informa que, segons alguns testimonis, l'assaltant que va disparar al soldat portava "un rifle llarg".

El primer ministre, Stephen Harper, ha estat evacuat de l'edifici i està en un lloc segur i en bon estat, segons ha informat la seva oficina de premsa a través de les xarxes socials.

L'incident es registra només un dia després que dos soldats fossin atacats per un convers a l'islam al QuebecislamQuebec i un d'ells morís atropellat.

"DOS O TRES HOMES"

Enmig de la confusió i quan encara no s'ha aclarit la situació, la policia d'Ottawa informa que en l'atac al Parlament hi podrien haver participat "dos o tres homes armats" i encara es desconeix si han estat neutralitzats.

Notícies relacionades

Uns minuts abans, el parlamentari Bob Zimmer escrivia a les xarxes socials que havia estat un sol tirador. "És un únic home armat i és mort. Nosaltres estem bé", ha escrit a Twitter.

 

Temes:

Tirotejos