Atemptat a Europa central

L’agressor del primer ministre d’Eslovàquia era un "llop solitari"

Fico, que va ser operat a l’abdomen per un impacte de bala, continua ingressat en estat greu, però la seva vida no corre perill

L’agressor del primer ministre d’Eslovàquia era un "llop solitari"

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer ministre eslovac, Robert Fico, està conscient i pot comunicar-se verbalment, segons va assegurar el president electe del país, Peter Pellegrini, que va poder parlar ahir amb ell a l’hospital on va quedar ingressat després de patir dimecres un intent d’assassinat. El ministre de Defensa, Robert Kalinak, va negar que Fico hagi de ser sotmès a una altra intervenció quirúrgica, com van publicar diversos mitjans, després de l’operació de cinc hores que va aconseguir aturar l’hemorràgia causada per una bala que va impactar al seu abdomen.

"No va ser una cosa casual sinó planificada perquè hi va haver ja diversos intents", va assegurar Kalinak, en una compareixença amb el titular d’Interior, Matus Sutaj Estok. Kalinak va assegurar que el presumpte autor de l’atemptat ja havia acudit a una protesta a la sortida d’una reunió del Consell de Ministres a la localitat de Dolná Krupa.

Notícies relacionades

Sutaj Estok, per la seva banda, va indicar que el tirador no era membre de cap grup radical, el va definir com un "llop solitari" i va confirmar que va participar en diverses protestes contra el Govern. "No és membre de cap grup radicalitzat, de dretes o d’esquerres, és un llop solitari, l’activitat del qual es va accelerar després de les eleccions presidencials", va resumir.

L’autor estava "molt involucrat en esdeveniments polítics" i els motius de l’atac van ser, suposadament, el seu desacord amb el cessament de l’ajuda militar a Ucraïna, l’abolició de la Fiscalia Anticorrupció o el tancament de la radiotelevisió pública que planejava Fico, segons Sutaj Estok.

Temes:

Atemptat Govern