DEFICIÈNCIA DE SEGURETAT

L'intrús de la Casa Blanca va arribar més endins del que s'havia reconegut

El 'Washington Post' desvela que González, que anava armat, va travessar tres sales de la mansió presidencial

Recorregut fet per l’intrús a l’interior de la Casa Blanca. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Omar González, l'exmilitar nord-americà que el 20 de setembre va aconseguir irrompre armat a la Casa Blanca, va penetrar a l'edifici molt més del que en un principi havia reconegut la presidència dels EUA. En un principi, el Servei Secret, l'agència encarregada de la seguretat del president, va assegurar que González havia estat atrapat just al travessar les portes d'entrada de la Casa Blanca. Divendres passat, a les set de la tarda tocades i només 10 minuts després que el president, Barack Obama, i les seves dues filles pugessin a un helicòpter als jardins del sud de la mansió per passar el cap de setmana a Camp David, González va saltar la tanca de l'avinguda Pennsylvania, el tram de carrer, tancat al trànsit, on es concentren la majoria de turistes.

No obstant, nous testimonis desvelats aquest dimarts pel 'Washington Post', sostenen que González va arribar molt més endins. Així, es va desfer de l'agent del Servei Secret que custodia l'entrada i va seguir corrent cap a la Sala Est (East Room), una estança on el president del país sol fer anuncis solemnes. Rodríguez va travessar també aquesta sala i va ser atrapat pel servei de seguretat just quan estava a punt d'entrar a la Sala Verda (Green Room).  

Munició al cotxe

En el moment de la seva captura, González portava a sobre un ganivet. La fiscalia ha assegurat que en el vehicle del detingut hi havia abundant munició.

Notícies relacionades

L'evident fallada de seguretat ha posat contra les cordes el Servei Secret, i els seus responsables seran interrogats pel Senat. En l'incident es van produir evidents fallades de seguretat, ja que, per començar, les alarmes que havien de saltar amb la irrupció d'un estrany no van sonar. Estaven desactives perquè els agents del Servei Secret havien detectat que saltaven sense motiu.

Omar González és un home de 42 anys i natural de Texas que va servir 18 anys l'Exèrcit, sis com a franctirador de les forces especials a l'Iraq.