UNA CITA HISTÒRICA

Referèndum Escòcia: Guanya el {'no'} a la independència

La viceprimer ministra escocesa reconeix la derrota però que el país "ha canviat per sempre"

El primer ministre escocès, Alex Salmond, aquesta matinada. / NEWSLINE MEDIA

El primer ministre escocès, Alex Salmond, aquesta matinada.
Simpatitzants del NO a la independència escocesa celebren els primers resultats sobre el referèndum a Glasgow

/

1
Es llegeix en minuts
MARTA LÓPEZ / EDIMBURG

Encara que el recompte dels vots encara no ha finalitzat, tot indica que el 'no' ha guanyat en el referèndum per la independència d'Escòcia. La BBC ha avançat que, d'acord amb els resultats fins ara, l'opció unionista resultarà vencedora. No obstant, el resultat no és definitiu.

Coneguts els resultats de 26 de les 32 circumscripcions el 'no' guanya per gairebé 10 punts. L'opció favorable a la independència ha obtingut fins ara 1.055,716 vots (45.7%), mentre que el 'no' n'ha obtingut 1,256,372 (54.3%).

Derrota assumida

De fet, ja s'han produït algunes reaccions polítiques. La viceprimera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha expressat a la BBC la seva "profunda decepció pels resultats" però ha considerat que Escòcia "ha canviat per sempre".

Notícies relacionades

De moment, el primer ministre escocès, Alex Salmond, i el primer ministre britànic, David Cámeron, només s'han expressat a través dels seus comptes de Twitter. Així, el 'premier' ha expressat la seva felicitació a Alastair Darling, que ha liderat la campanya pel 'no'.

Per la seva part, Salmond ha felicitat els votants de Glasgow, on ha guanyat el 'sí', i ha agraït el suport del conjunt de la població.