JORNADA HISTÒRICA

La lliura puja després del rebuig a la independència d'Escòcia

En els mercats asiàtics, la moneda britànica ha arribat a pujar aquesta matinada un 1%, fins a 1,65 dòlars

Unionistes celebren la victòria del ’no’ a la independència d’Escòcia.

Unionistes celebren la victòria del ’no’ a la independència d’Escòcia. / Andy Buchanan (AFP)

1
Es llegeix en minuts

La lliura esterlina ha pujat un 1% en els mercats de divises després que Escòcia ha rebutjat la independència en el referèndum celebrat aquest dijous.

Als mercats asiàtics, la moneda britànica ha arribat a pujar aquesta matinada un 1%, fins a 1,65 dòlars, però després de les 05.00 GMT la lliura s'ha estabilitzat i arribava als 1,64 dòlars, mentre que davant l'euro pujava un 0,50%, fins a 1,275 euros.

La setmana passada, la divisa del Regne Unit havia caigut fins a l'1%, després que un sondeig sobre intenció de vot donés per primera vegada la victòria al 'sí'.

ALLLEUJAMENT DELS INVERSORS

S'espera que la Borsa de Valors de Londres també comenci la sessió d'aquest divendres amb un fort increment al rebre els inversors amb alleujament el resultat del referèndum d'Escòcia, segons els experts.

Notícies relacionades

La setmana passada, les empreses escoceses que cotitzen al parquet londinenc havien registrat importants descensos davant el temor dels inversors per les conseqüències d'una escissió.

Segons els 31 dels 32 districtes electorals escrutats, el 'no' ha tingut un suport del 55%, davant el 45% del 'sí' a la independència.

Temes:

Escòcia