El referèndum escocès, en 10 tuits

Des de Catalunya es mira amb admiració la votació d'aquest dijous a Escòcia

1
Es llegeix en minuts

Escòcia decideix aquest dijous el seu futur. A les 7 del matí hora local s'han obert els col·legis electorals i la jornada està registrant una gran afluència de votants. El referèndum escocès també és el tema més comentat a les xarxes socials. Durant tot aquest dijous diverses etiquetes i paraules relacionades amb aquest dia històric per al país britànic estan sent tendència a Twitter

En primer lloc, entre el més comentat apareix el 'hashtag' #CatalansWithScotlandYes, una etiqueta amb què els catalans volen mostrar el seu suport al 'sí' escocès. Un fet que reafirma que Escòcia és per als catalans el nou Euskadi, una nació que pot decidir el seu futur, i per la qual l'imaginari catalanista sent certa enveja sana. Hi ha una altra etiqueta entre les més usades, aquesta més genèrica, #ScotlandDecides.

També apareixen paraules relacionades amb el procés independentista escocès, com William Wallace, el soldat escocès que va lluitar i va liderar la lluita contra l'ocupació anglesa d'Escòcia al segle XIII, i al qual va interpretar Mel Gibson a la pel·lícula 'Braveheart'. 

Alguns usuaris s'ho han pres amb humor, i això permet veure imatges com el famós monstre del llac Ness amb una papereta a punt per anar a votar.

 

 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades